Nyheter

Värnamoföretag får ny vd: ”Stor potential”

Nyheter I dag meddelar Proton Lightning att Marcus Landin har tillträtt som ny vd för företaget.

– Jag är oerhört glad över att ha fått förtroende att driva Proton Lighting framåt. Jag ser stor potential i varumärkena Exaktor och Solution som jag känner till mycket väl sedan tidigare. Belysningsbranschen är på en spännande resa där vi på Proton Lighting kommer fortsätta utveckla marknaden tillsammans med våra kunder och partners, säger Marcus Landin som är ny vd på Proton Lightning. Pressbild: Proton Lightning

Marcus har en mångårig och bred erfarenhet från ledande befattningar inom belysningsbranschen där han haft fokus på produktutveckling, teknik, försäljning och marknad. Senast kommer han från Jabo Nordic AB där han har haft rollen som VD och dess för innan vice VD på Elektro Elco med varumärket hidealite. Marcus tar över efter tidigare vd:n Per Ekholm, som valt att kliva av sin roll för att fokusera på egen konsultverksamhet.

– Jag är oerhört glad över att ha fått förtroende att driva Proton Lighting framåt. Jag ser stor potential i varumärkena Exaktor och Solution som jag känner till mycket väl sedan tidigare. Belysningsbranschen är på en spännande resa där vi på Proton Lighting kommer fortsätta utveckla marknaden tillsammans med våra kunder och partners, säger Marcus Landin.

Marcus tillträdde rollen som vd den 4 september och är placerad i Värnamo där huvudkontor, produktutveckling och produktion finns.

– Med Marcus breda och praktiska bakgrund från belysningsbranschen kommer han tillföra mycket till Proton Lighting och gruppen. Han kommer dessutom in med mycket energi och nytänkande och jag är övertygad om att han kommer bidra med flera nya perspektiv och idéer, säger David Gustafsson, koncernchef för Proton Group.

Taggar

Dela


1 reaktion på Värnamoföretag får ny vd: ”Stor potential”

Kommentarsfunktionen är stängd