Nyheter

Värnamodagarna på fredagen

Nyheter Festen i Värnamo fortsätter i oförminskad styrka

Lunch opå stan.  [1/19]

Magnus Fritzel och Jacqueline Sjösten sålde schampagne.  [2/19]

Glass funkade också.  [3/19]

Lunchrats.  [4/19]

paus i tältet.  [5/19]

SSU:are på plats, Distrikstsordförande Edvina Palmcrantz och ombudsmannen Eskil Carlström.  [6/19]

Prova VR-glasögon.  [7/19]

Ungdomseventet.  [8/19]

Ungdomssamordnare Sandra Uddeström.  [9/19]

Besökte EU-seminarium.  [10/19]

Testate att få en golfboll på plats.  [11/19]

Centrummledaren Anders Wallin trivdes.  [12/19]

Lite regn kom på eftermiddagen.  [13/19]

Ulrika Lindh från Svenska Kyrkan.  [14/19]

Många besökare.  [15/19]

Flanörer på gågatan.  [16/19]

Gillade munkar.  [17/19]

Värnamodagarna 2019.  [18/19]

Vänninnor på lunch.  [19/19]

Värnamodagarna är nu inne i en intensiv fas. Fredagen bjöd besökarna på många olika aktiviteter.

Som vanligt för folk i alla åldrar. Lite avskilt från de övriga, i ena hörnet av Åbroparken är ett området speciellt för ungdomar. I dag arrangerades bland annat ett VR-event med Wernamo 331 Gamers och Teknik college.
Sandra Uddeström, ungdomssamordnare fanns på plats och hade bland annat bjudit in ungdomarna till ett EU-seminarium. Just när detta skulle genomföras bestämde sig vädret för att det skulle bli regn. Tältpaviljongen där seminariet skulle hållas fylldes därför av extra mycket folk.

Svenska kyrkan har också ett tält på Värnamodagarna, med detta är placerat på den betydligt mer folkfyllda gågatan.
Ulrika Lindh. som till vardags arbetar inom Svenska Kyrkan som musikpedagog berättar att tältet varit välbesökt under alla dagarna.
– Vi säljer ju fika för en billig peng.  – Fikabrödet har våra medlemmar bakat och skänkt till det här, berättar hon.

Pengarna som trillar in kommer nu att användas till kyrkans ordinarie diakonarbete. Bland annat handlar det om att ge meningsfull sysselsättning till folk som står utanför arbetsmarknaden. Kyrkan arbetar också med alkohol- och drogfrågor, bedriver samtalsterapi samt arrangerar olika aktiviteter för ensamkommande.

Ute bland alla besökare på Värnamodagarna gick centrumledaren Anders Wallin omkring på fredagen och trivdes. Han konstaterade bland annat att det varit ett stort besöksantal även detta året. Under eftermiddagen fick traktens företag möjlighet att spänna musklerna. Traditionella lådbilsrallyt arrangerades. En mycket prestigefylld tävling, som betyder ära och berömmelse för det vinnande företaget.

Senare under kvällen kommer det att bli musikunderhållning.Sampo kompar och underhåller tillsammans med Anna Viita och Alexandra Pepin.
Gästartister är Baksug, Sampo, Maja Björk, Gry Akbay, Harrys krogshowsartister – Alexandra Pepin, Susanne Svensson, Bengt-Åke “Mjöl” Runesson & Isak Johansson.
I tältet på Åbron blir det mat och musik från Balkan i en härlig blandning. Underhållning blir det av Denis Live & Adnan Muratovic

Taggar