Nyheter

Värnamodagarna är i full gång nu

Nyheter Det blev en mjuk start när Värnamodagarna i maklig fart startade i dag efter lunch.

På väg till lunchen på Värnamodagarna  [1/8]

Lunch på Åbron.  [2/8]

Det stora tältet på Åbron.  [3/8]

Besökte Matkulturella torget.  [4/8]

Uppskattade maten.  [5/8]

Matdags.  [6/8]

Dubbel portion.  [7/8]

Högg in rejält i maten.  [8/8]

Fast egentligen så var väl lunchen startskottet till årets upplaga av Värnamodagarna. Som vanligt väljer nämligen många Värnamobor att förlägga sin lunch ner till centrum.

Det matkulturella torget lockar varje år 1 000-tals besökare. Orsaken är så klart den mer eller mindre exotiska mat som serveras. Mat som kanske vanligt folk inte äter så ofta. Maten har en klar internationell prägel, där många länders kök finns representerade. Men även exotisk svensk mat lockade, som exempelvis älgkebab,  eller grillat vildsvinskött.

Alla utställare på Värnamodagarna hade inte kommit på plats vid lunchen i dag. Men utan tvivel så kommer centrum att vara välfyllt av besökare under kvällen. Den stora modevisningen i det enorma tältet på Bruna Mathssons plats  lockar varje år många 100 besökare. Inget talar för att kvällens modevisning skulle bli annorlunda.

I morgon fortsätter Värnamodagarna. Då blir det bland annat 11-kaffe med Alexandra Pepin, kommunen som informerar om dricksvattnet och tivoli för de minsta. Under kvällen kommer också Värnamos starkaste person att koras. En annan populär programpunkt är sedan på kvällen. Då blir det ”Så ska det låta” med Peje Johansson och flera lokala förmågor.

Taggar

Dela