Nyheter

Värnamobo är tredje mäktigast i landet – åkte på skidsemester…

Värnamobo är tredje mäktigast i landet – åkte på skidsemester…

Nyheter Anna Tenje Bergkvist som är född och uppvuxen i Värnamo är landets tredje mäktigaste politiker utanför Stockholm. Därtill kan noteras att hon fått kritik under dagen för en fjällresa. Uppdaterat.

Anna Tenje.Arkivbild

Moderaten Anna är född 1977 i Värnamo men bor numera i Växjö där hon är kommunstyrelsens ordförande.

Hon är även med i Moderaternas partiledning och sitter i styrelsen för SKR, Sveriges Kommuner och Regioner.

Det är tidningen Fokus som rankat de 50 mäktigaste politikerna i landet. Man har dock inte tagit med riksdagsledamöter eller andra centrala positioner i Stockholm-

Fokus skriver att Anna behåller M:s grepp om Växjö och är mer av en folklig moderat.

Fokus har bedömt enligt dessa kriterier: 1) Formell makt, 2) Informell makt, 3) Synlighet och opinionskraft, 4) Framtidsutsikter,  5) Position kontra partiets eller kommunens roll i landet/lokalt,;6) Valvinnarförmåga och 7) Uppdrag i partiledning, partistyrelse och SKR.

Toppar listan gör Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) från Malmö.

• Kritik kring fjällresa
I dag har det seglat upp många rubriker kring Anna tennis skidres. Så här skriver hon på Facebook:
– Jag har varit iväg med familjen och åkt skidor i Idre över nyårshelgen. Att resa var ingen självklarhet men efter att ha gått igenom de råd och riktlinjer som finns gjorde jag och min familj bedömningen att vi kunde ta oss till och från resmålet på ett säkert sätt. Vi hade mat med oss i bilen och behövde därför inte stanna för att äta.
– Min man har antikroppar för covid-19. Vi hade hyrt egen stuga och åkte i egen bil. Vi hade med oss all mat och hade förberett lunch och alla middagar noga. Vi hade egen utrustning förutom min man som fick sina skidor levererade till stugan.
– På plats tog vi inga onödiga risker. Vi träffade ingen vi normalt sett inte umgås med. Idre Fjäll hade dessutom vidtagit många och bra riktlinjer för att motverka smittspridning. De riktlinjerna följde vi givetvis.
– Att åka på skidsemester är inget jag försökt dölja men heller inget jag skyltat med av säkerhetsskäl. Hela kommunledningen både i politiken och bland tjänstepersoner var informerade om min resa.
– Att åka på skidresa är inte en nödvändig resa och har förtroendet för mig blivit skadat ber jag om ursäkt för det, avslutar hon.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Värnamobo är tredje mäktigast i landet – åkte på skidsemester…

Ytterligare ett exempel på att politiker bara tänker på sig själva.
Trots restriktioner om onödiga resor så verkar dessa inte gälla våra politiker.
Politikerna runt om i vårt land har genom sina gärningar visat sitt ”rätta ansikte”. Inte konstigt att dessa gärningar föder ännu mer politikerförakt ute hos det vanliga folket.
Bara pinsamt att läsa om dessa politikers efterkonstruerade förklaringar och hur de försöker rättfärdiga detta helt onödiga nöjesresande.

Kommentarsfunktionen är stängd