Nyheter

Värnamo tappar mest i länet i ranking av företagsklimat

Nyheter I dag släpper Svenskt Näringsliv sin ranking av det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. För Värnamo kommun innebär det att man för första gången hamnar utanför topp 50 i landet och hamnar på plats 76

Värnamo är en av de kommuner i länet som har hållit en väldigt hög och jämn nivå på sitt företagsklimat genom åren med en konstant placering på topp 50-listan, men i år backar man och placerar sig på plats 76 (-31).

– Värnamo har alltid haft näringslivsfrågorna på agendan, men nu backar betyget på det sammanfattande omdömet av företagsklimatet, den tyngst vägande frågan i rankingen, i kommunen. Kanske har man blivit lite tillbakalutad och nöjd vad gäller dessa frågor då det historiskt har sett väldigt bra ut, säger Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv.

– Med ny KSO och förändringar inom näringslivsarbetet i kommunen gäller det nu att lyssna till företagen och till hur de skulle vilja att kommunen agerar i de företagsnära frågorna framåt för att vända på den nedåtgående trenden, säger Anna Gillek.

– Framförallt tror jag att företagen vill veta hur kommunen kommer att dela upp arbetet kring dessa frågor och tittar vi till enskilda betyg så är det främst kommunens information till företagen och upphandling som behöver bli bättre när vi frågar företagen, säger Anna Gillek.

 Lokalt Företagsklimat

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. I år har enkäten uppdaterats genom att några frågor bytts ut och några har omformulerats. All information kring undersökningen finns på www.foretagklimat.se. Där finns också den kompletta rankinglistan för Sveriges alla 290 kommuner och alla enkätsvar som rankingen bygger på.

Källa: Pressmeddelande från Svenskt Näringsliv

Taggar

Dela


1 reaktion på Värnamo tappar mest i länet i ranking av företagsklimat

Med en mängd anställda på utvecklingsavdelningen har de nog fullt upp med att informera varandra.

Kommentarsfunktionen är stängd