Nyheter

Värnamo tappar i kommunranking

Nyheter Nu har den årliga kommunrankingen över hur eleverna i grundskolan presterar kommit. Värnamo tappar närmare 60 placeringar.

Genrebild. Foto: Pixabay

I fjolårets ranking låg Värnamo på plats 60, men har i år tappat till plats 119. Detta av landets totalt 290 kommuner.
– Att vi sjunker något i rankingen tänker jag beror på att vi i våras hade en lägre andel nior som hade behörighet att ta sig in på de nationella programmen på gymnasiet. Övriga resultat som antal gymnasieexamen, resultat på nationella prov i årskurs tre och sex ligger på en stabil nivå, berättar Johan Grahn som är barn- och utbildningschef i Värnamo kommun.

Han tror också att pandemin kan vara en effekt av tappet i rankingen.
– Läsåret 21-22 för årskurs nio och hela organisationen var tuff med mycket frånvaro. Framförallt januari till mars då vi hade mycket hög frånvaro.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Värnamo tappar i kommunranking

2017 gick Glenn Lund BUN-ordförande 2014-2018 ut och sa att Värnamo skall vara i topp inom tre år. 2018 tog Maria Johansson över och varje mätning har det gått utför. Nu är vi 119. Budget efter budget så satsar man inte ett öre på skolan utan lägger besparingar. Behörig lärare på grundskola lite drygt 70 procent. Det är dags att prioritera skolan nu och inte visionen en kreativa mötesplatsen med en procent av totalbudget det blir 20 miljoner år efter år.

Kommentarsfunktionen är stängd