Nyheter

Värnamo tappade 70 placeringar

Nyheter Värnamo har tappat 70 placeringar i rankningen av "Bästa skolkommun".

Bästa skolkommun är en rankning som jämför alla 290 kommuner efter 10 kriterier. Syftet är att synliggöra och förstå skolans förutsättningar utifrån ett lokalt perspektiv.
Värnamo kommun placerar sig i år som nummer 199 av 290 kommuner. Förra  året var man på plats 129. Övertorneå toppar årets rankning.

  • Värnamo kommun ligger på 199:e plats bland landets 290 kommuner i 2020 års Bästa skolkommun, med en generell utveckling i negativ riktning.
  • Undersökningen bygger på en jämförelse av tio kriterier. Andelen barn i förskolan och lärarnas behörighet tillhör Värnamos styrkor relativt sett, medan andelen som fullföljer gymnasiet och andelen godkända elever drar ner kommunens rankning.
  • Värnamo ligger bättre till än grannkommunerna Alvesta (226)Sävsjö (235) och Gislaved (274), men sämre än Ljungby (112)Gnosjö (120) och Vaggeryd (168). I hela Jönköpings län är Värnamo rankad som nummer tio av 13 kommuner. Tranås lägger sig bäst i länet (25).

• Här finns detaljerade uppgifter för kommunen (pdf)

 

Jönköpings län

Taggar

Dela


1 reaktion på Värnamo tappade 70 placeringar

Hej på Er! Jättetråkigt att Värnamo kommun har tappat 70 placeringar. Varför blev det så? Skolan är jätteviktig, barnen är det viktigaste vi har. Skolfrågan får bli en viktigt fråga för Värnamo kommun mwd politikerna i skol nämnden. Det gäller att ta ansvar. Det är många bitar som saknas inom skolan: Utbildningen kvaliteten prioriteringar… Jag läste en artikel idag på morgonen: Vi behöver fler riktiga lärare och inte serviceinriktad! Det saknas legitimerade lärare inom våra skolor. Inte bara i Värnamo men i alla skolor i Sverige

Kommentarsfunktionen är stängd