Nyheter

Värnamo kvar i kampen om anstaltsetablering

Nyheter Värnamo är en av fyra kommuner som är aktuell för att få en anstaltsetablering.

Värnamo är en av fyra kommuner som är aktuell för att få en anstaltsetablering. Pressbild

Kriminalvården har beslutat vilka platser de ska gå vidare med i planeringen för en ny anstaltsetablering.

De fyra kommunerna det handlar om är Värnamo, Nässjö, Jönköping och Norrköping.

Myndighetens planer är att till halvårsskiftet i sommar kunna ge ett definitivt svar på vilken av de fyra kommunerna Värnamo, Nässjö, Jönköping och Norrköping som får anstalten.

– Det skulle vara en kanoninjektion för vår arbetsmarknad, men vi får avvakta och se. Vi spänner bågen så hårt det går, så tar vi det därifrån, sa kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) i en intervju i ärendet i höstas.

Taggar

6 reaktioner på Värnamo kvar i kampen om anstaltsetablering

Detta är det värsta som kan hända oss i Värnamo.
Risken är stor att kriminella bosätter sig här efter utslussning, och det är de sista vi behöver just efter all skjutning som har skett här.

Detta tycks överlag vara en impopulär idé bland kommunens invånare. Sten tycker inte heller om den. Argumentet om arbetstillfällen gör sig nog bättre på andra ställen än i vår kommun som ligger väl under rikssnittet.

Att Bor nämns är för övrigt lite spännande kan tyckas. Den plaståtervinningsverksamhet som kommunen på mycket tvivelaktiga grunder tillät där, och som nu är en tickande miljöbomb och en kvarnsten runt halsen på kommunens skattebetalare efter många turer och konkurs innan start (!), borde vara i fokus för den orten före en diskussion om ett eventuellt fängelse.

Förvisso tycker Sten personligen att vissa personer inblandade i den härvan borde bli första gäster i ett nytt fängelse, men vill i så fall att det blir på annat håll.

Kanske läge för en kommunal folkomröstning? Endast rådgivande, ja, men oavsett en indikation på kommunmedborgarnas syn på saken.

Enligt vad som diskuteras är det Norrköping som ligger bäst till i nuläget.
Mikael får nog söka efter andra ”kanoninjektioner” tyvärr.

Ska vi sätta en guldpeng på att den placeras i Norrköping? Kriminalvårdsstyrelsen finns där och av någon konstig anledning brukar statliga institutioner hamna där makten finns.

Kommentarsfunktionen är stängd