Nyheter

Värnamo kommun vädjar till föräldrar

Nyheter Kommunen vill att föräldrar som har möjlighet att hålla sina barn hemma från förskolan gör det

Arkivbild

Det handlar om barnen till föräldralediga eller arbetslösa som har rätt till förskola några timmar/vecka. Värnamo kommun har inte fattat något beslut om att utestänga någon som ett antal kommuner har gjort. De har istället vädjat till denna grupp att avstå sin möjlighet till förskola under rådande situation och den görs utifrån personalsituationen.

– Vi ser att coronapandemin påverkar vår personal, säger Maria Johansson som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Med personal borta blir belastningen hög och kan då är det önskvärt att de som har möjlighet kan avstå sin förskoleplats under rådande förhållanden. Då ser vi att får bättre möjligheter att snabbt kunna återgå till ordinarie förskoleverksamhet när det övergår till normala förhållanden, avslutar Maria Johansson.

Taggar

6 reaktioner på Värnamo kommun vädjar till föräldrar

Ja Sandra jag håller med dig detta är rena stölden från kommunen skall man hjälpas åt så får man vara ömsesidig

Dottern har gått på förskolan 2 dagar, men ändå ska vi betala 1500kr, sjukt.

Så klart att förädlar hjälper till i dessa svåra tiden, frågan är varför kommun skickar faktura fast barn är inte på dagis.

Peter har haft den diskussionen med kommunen och det är pga av att man betalar för platsen som är vigd till ens barn. Inte om barnet utnyttjar platsen eller inte. Vill man inte ha räkning så måste man säga upp platsen, så den kan tas över av annat barn.

Tokigt att man som hemmavarande förälder inte får hålla sina skolbarn hemma när man ändå är hemma och kan ta hand om dem och även sköta hemundervisning. Men snart är alla lärare och vikarier sjuka och då blir nog skolan stängd, men väntar man så länge riskerar man att inte ha friska lärare för onlineundervisningen.

Kommentarsfunktionen är stängd