Nyheter

Tänk utanför boxen!

Nyheter I en insändare vädjar en kommuninvånare till kommunen att skapa en hundrastgård.

Hej, jag undrar hur Värnamo kommun tänker angående de minst 3 500 (enligt Jordbruksverket) hundägare i Värnamo som gång på gång blir behandlade som om de inte fanns?

Om vi dessutom ponerar att det brukar vara minst minst två personer i en familj så är det ju ett ganska stort antal kommuninvånare som känner sig mycket tydligt negligerade!

Varje normal stad med självaktning har en hundrastgård men inte lilla Värnamo inte!

Nej, här är det fotboll, discgolf, terrängcykling, skateboard, tipspromenader, längdskidor med mera som gäller.

Värnamo kommun har med en dåres försvar sagt ”vem ska vara ansvarig för att rastgården sköts?” 

Ja, då kan man ju fråga sig vem som är ansvarig för att vi hundägare plockar upp vårt hundbajs efter oss i dagsläget? Det gör vi hundägare själva. 

Värnamo kommun tömmer de hundlatriner som i dag sitter uppsatta och majoriteten av oss hundägare sköter detta genom att slänga bajspåsarna i dem. Om vi hade en rastgård skulle det ju dessutom vara kontraproduktivt att kacka i eget bo!

Ni har envist de senaste tre åren jag skrivit till i detta ärende sagt: ”Det finns en rastgård på Vråen” ….öööööh nej, det finns det inte då ni nu har grävt upp hela området! Då hänvisar ni till en trasig hundrastgård på Doktorsgatan som Hyresgästföreningen är ansvarig för…..den är både trasig och ser för tragisk ut.

Vi hundägare i Värnamo har då på eget bevåg bedrivit civil olydnad genom att hålla till i den största hagen i Apladalen under de månader som vi enligt länsstyrelsen får ha våra hundar lösa inom inhägnat område från och med den 20 augusti till den 1 mars.

När kommunen placerar två kossor där under sommarmånaden har vi naturligtvis inte nyttjat den hagen.

Samma dag som nämnda kossor försvinner sent på sommaren sätter kommunen ett hänglås på grinden.

Varför? 

Skulle inte de styrande i Värnamo kommun bara vara smidiga för en gångs skull? = ”När kossorna inte är i hagen då får hundar och dess ägare nyttja den”

Värnamo kommun, försök att tänka utanför boxen och försök att förstå att det är inte alla kommuninvånare som skejtar, spelar fotboll eller kastar frisbee. Vi är en stor grupp invånare i denna stad som gillar hundar och vidare vill träffa likasinnade. Att dessutom behöva ta bilen för att släppa sin hund är väl knappast miljövänligt….eller?

Det kommunen skulle behöva ”ställa upp med ” är en bit gräsmatta, ett stängsel och en latrin. Varför inte placera detta utanför till exempel ett äldreboende så att utsikten för de boende inte är så enahanda utan ett roligt inslag för någon som sitter och tittar ut genom fönstret i väntan på döden eller anhörig?

Hälsningar från en kommuninvånare med en hund som börjar bli konspiratoriskt lagd och som undrar: ”Styrs kommunen av ett gäng katter?”

Taggar

Dela


4 reaktioner på Tänk utanför boxen!

Många hundägare plockar inte upp avföringen efter sin hund, står och ser sig omkring om det är nån som ser dom. Skulle behövas rejäla böter. Medan många sköter sig exemplariskt.

Nej, nej, nej! Det finns hundrastgårdar så det räcker! Varför ska vi skattebetalare subventionera hundägare? De som skaffar sig hund får ta konsekvenserna av det. Dessutom vill vissa hundägare förbjuda oss fyrverkerinöjet. Hundägare – ett själviskt släkte!

Bra sagt!

Jag tror Värnamo har underlag för 4-5 hundrastgårdar.
Bor själv nära den på Vråen men den är ju stängd nu i 1,5 år och jag hinner inte så ofta gå upp till Doktorsgatan. Finns många platser som kunde upplåtas till detta. Ingen stor investering för kommunen. Men till stor glädje för stans hundar!

Kommentarsfunktionen är stängd