Nyheter

Värnamo kommun ska sälja fastigheter

Nyheter Det är tekniska utskottet som sett över fastigheter i kommunal ägo som bör säljas

Vid kommunstyrelsens sammanträde i veckan hade de ett förslag från tekniska utskottet om att sälja fastigheter som saknar såväl praktisk som strategisk betydelse. Det har förkommit ett antal fastigheter i diskussionen men kommunstyrelsen följde tekniska utskottets förslag och det innebär att två fastigheter läggs ut på marknaden för försäljning.

Den första fastigheten som ska säljas är Östhamra i Rydaholm. Fastigheten har stått tom i ett antal år efter att den verksamhet som bedrevs där flyttades till Lindegården. Den flytten motiverades av driftsmässiga fördelar och att Östhamra var i stort behov av ombyggnation. Det har diskuterats om att omvandla huset till förskola, men det föll på att lokalerna inte var anpassade för att klara Boverkets regler om invändig takhöjd. Det har funnits viss kommunal verksamhet fram till den första september men nu är fastigheten tom och en försäljning ska göras.

Det andra objektet är Skogsstigen i Forsheda som har tillhört Forsgårdens äldreboende. Det handlar om tio stycken marklägenheter som idag är ordinarie bostäder som hyrs ut av tekniska förvaltningen. De ser inga skäl till att behålla dessa i kommunal ägo utan de ska också säljas. I fallet med dessa marklägenheter ser man två möjligheter. Antingen görs en försäljning på den öppna marknaden, alternativet är en försäljning till Finnvedsbostäder på marknadsmässiga villkor.

Kommunstyrelsen lämnar nu uppdraget till mark- och exploateringsavdelningen att genomföra försäljningarna.

Taggar

Dela


1 reaktion på Värnamo kommun ska sälja fastigheter

Kommentarsfunktionen är stängd