Nyheter

Värnamo kommun sämst på elsäkerhet

Nyheter Åtta av tio Värnamobor drabbades av minst ett längre elavbrott under 2017. Det placerar Värnamo kommun längs ner över länets kommuner, när det gäller elsäkerhet.

Värnamo kommun var sämst under 2017 när det gällde antalet längre elavbrott som invånarna drabbades av.

Åtta av tio Värnamobor drabbades av minst ett längre elavbrott under 2017. Det placerar Värnamo kommun längs ner över länets kommuner, när det gäller elsäkerhet.

Kommunen drabbades nämligen av flest elavbrott  av länets kommuner.
Det är Energimarknadsinspektionen som nu släppt en rapport om elavbrotten.
I rapporten kan man läsa att det av 17 procent av invånarna i Tranås kommun som drabbades av minst ett längre elavbrott. I Värnamo var motsvarande 83 procent.

Det finns flera orsaker till att just Värnamo drabbas av elavbrott. Men hos Värnamo Energi fortgår arbetet med at säkra upp elnätet. Framförallt handlar det om att företaget gräver ner elledningar.
Kommunchefen Ulf Svensson säger till SVT att hans uppfattning är att antalet elavbrott minskade under 2018.
– På de mest utsatta områdena har vi sett till så att vi har reservkraft så att vi med dieselaggregat klarar att driva verksamheten. Så de viktiga samhällsfunktionerna säkrar vi upp, säger Ulf Svensson.

Men Värnamo är inte sämst  av landets kommuner när det gäller elsäkerheten.
Under 2017 var det Övertårneå och Ekerö som drabbades av flest avbrott. Där hade 99,87 respektive 99,46 procent av hushållen ett eller flera längre elavbrott. Säkraste strömförsörjningen hade Helsingborg, där är siffran under 11 procent.

Taggar