Nyheter

Värnamo kan bli av med snabbtågsstationen

Nyheter Värnamo kan bli av med den framtida höghastighetsjärnväg och station, i alla fall om Växjö kommun får gehör för sitt förslag om att en östligare sträckning

Så här såg tidigare förslag ut

Höghastighetsjärnvägen och dragkampen om var stationerna ska ligga gjordes för några år sedan och Värnamo föreslogs som en knutpunkt. Nu jobbar Växjö för att sträckningen rivs upp och att en östlig dragning ger mer samhällsnytta och att snabbtågstationen ska finnas i Växjö istället för Värnamo.

Kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommenterar till P4 Jönköping ”Den största samhällsnyttan borde väga in mer”.

Med förslaget blir det ingen snabbtågstation i länet.

 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Värnamo kan bli av med snabbtågsstationen

Varför ens diskutera detta om höghastighetsjärnväg? Sverige är alldeles för litet som land för denna typ av satsning. Befolknigsunderlaget finns inte här.
Bättre att utveckla vägnätet och inrikesflyget istället.

Inga problem med snö. I Japan kommer tågen fram i tid även om det kommit en meter snö samma dygn. Lösningar finns som inte är ”åldriga” utan moderna.

Med tanke på hur känslig järnväg är i detta varierande klimat, hur åldrig tekniken är och värst av allt, hur ofantligt dyrt det kommer bli, så kan jag för min värld inte se att detta överhuvudtaget fortfarande diskuteras, hela förslaget borde kastats bort redan när det presenterades.

Ut med er och leta efter framtidens lösningar, något som faktiskt kan funka här i norden.

Kommentarsfunktionen är stängd