Nyheter

Värnamo ger småföretagare bra förutsättningar

Nyheter I en ny ranking som Småföretagarnas Riksförbund gjort hamnar Värnamo kommun på en 46:e plats i riket över vilka förutsättningar man ger småföretagarna. Det innebär att man klättrar rejält från fjolåret.

Genrebild. Foto: Pixabay

I Jönköpings län så är det bara Gnosjö, Mullsjö och Habo som placerar sig bättre än Värnamo.
– Småföretagen spelar en viktig roll för den kommunala ekonomin. De skapar jobb, bidrar till den lokala näringslivsutvecklingen och tillhandahåller efterfrågade produkter och tjänster såväl lokalt som på andra marknader och vårt Småföretagarindex visar hur förutsättningarna ser ut mellan olika kommuntyper och vilka konsekvenser det innebär, säger Småföretagarnas förbundsordförande Peter Thörn i ett pressmeddelande.

I mätningen har man tagit hänsyn till nio olika dimensioner. Det är framför allt demografin, andelen företagsamma och överlevnadsgraden bland nya företag som drar upp kommunens betyg, medan den lokala marknaden och skolsystemet är relativa svagheter.

Värnamo är, enligt Sveriges kommuner och regioners (SKR) definition, en mindre stad/tätort. Det finns sammanlagt 29 sådana kommuner. Värnamo klarar sig bättre än de flesta av dem, och är rankad nummer tre av 29.

Taggar

Dela


1 reaktion på Värnamo ger småföretagare bra förutsättningar

Kommentarsfunktionen är stängd