Nyheter

Värnamo flaggar på HBTQ-dagen

Nyheter I dag, den 17 maj, är det den internationella HBTQ-dagen. Det uppmärksammar Värnamo kommun med att flagga med regnbågsflaggan vid Stadshuset.

I dag, den 17 maj, är det den internationella HBTQ-dagen. Det uppmärksammar Värnamo kommun med att flagga med regnbågsflaggan vid Stadshuset. Foto: Pressbild

Värnamo kommun har en riktlinje för flaggning och den fastställer vilka dagar som Värnamo kommun ska flagga. HBTQ-dagen är en av dessa dagar. Internationella kvinnodagen 8 mars och Europadagen 9 maj är två andra sådana dagar.

I övrigt flaggas på allmänna flaggdagar och vid internationella besök.

Det finns också regler för hur Värnamo kommun flaggar på sina officiella flaggstänger och på flaggstänger vid andra kommunala fastigheter i samband med dödsfall och begravning.

Det är de tre flaggstängerna utmed Storgatan vid Stadshuset, som är kommunens officiella flaggstänger.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo kommun

Taggar

Dela


7 reaktioner på Värnamo flaggar på HBTQ-dagen

Självklart ska det läras ut
Vi lever alla 2021. Hbtq personer finns överallt och vi måste lära våra barn och andra att alla ska accepteras i samhället oavsett sextillhörighet, färg, utseende mm.
Homosexuallitet har funnits under alla tider. Med skillnaden att förr ansågs det förbjudet och sjukligt. Men det innebär inte att människan inte varit homosexuel genom alla århundranden.
Så sluta nu med homofobin och acceptera hbtq och allas lika värde samt regnbågsflaggan som står för så mycket.

Håller med dig till 100 procent. Inte konstigt att skolorna har tagit sig an och börjat lära barnen att rita de flaggorna. Hela systemet går käpprätt åt skogen med detta. Har inget emot att det finns folk som är åt det hållet men lär inte ut och se det fortfarande som tabu för mänskligheten. Det var fortfarande Eva och Adam och inte Adam och Bertil eller är världshistorien och alla religioner en lögn? Vet inte men rätta mig. Håller med dig helt och hållet

Rena skammen, varför göra det? Var tog den riktiga mänskligheten vägen: Man och kvinna = barn. Detta är inte klokt hur det börjar se ut.

Kommentarsfunktionen är stängd