Nyheter

Världsartister på hemmaplan

Nyheter ”You’re Somebody Else” har över 416 miljoner lyssningar på Spotify. I veckan spelar Shpresa Lleshaj och Cole Randall på hemmaplan.

Under namnet "Flora Cash" har duon Cole Randall och Shpresa Lleshaj erövrat musikvärlden. Pressbild: Klara Fowler

USA-turné, stora tv-shower, platinaskivor, Billboardlistor och hundratals miljoner spelningar på Spotify och Youtube. Med sin finstämda, lätt melankoliska och ofta avskalade mix av indiepop, americana och lite electronica har duon erövrat musikvärlden. Det började 2012 när de kommenterade varandras låtar på musikdelningstjänsten Soundcloud. Cole bodde i Minneapolis medan Shpresa, som är uppvuxen i Rydaholm och Värnamo, då bodde i Stockholm. Kontakten övergick till Skype innan Shpresa efter ett knappt halvår flög över till USA och de kunde träffas på riktigt. Sedan dess har de varit par, både privat och professionellt.

Debut-ep:n kom samma år som de träffades 2012. Den följdes av ytterligare två ep och en mini-lp, vilka fick fin kritik och väckte uppmärksamhet i indiekretsar. Duon var förband till Miss Li och nominerades till flera priser av musiktidningen Gaffa. 2017 kom debutalbumet ”Nothing Lasts Forever (And It’s Fine)”. Det innehåller låten ”You’re somebody else”, som kom att bli deras stora genombrott. Efter att låten använts i en mexikansk reklamfilm som blev viral, gjorde Flora Cash i augusti 2018 amerikansk tv-debut i The Late Late Show with James Corden. Det följdes av ytterligare tv- och radioframträdanden, bland annat i Live with Kelly and Ryan och Nyhetsmorgon i TV4. I dagsläget har låten streamats över 416 miljoner gånger på Spotify och den textade Youtube-videon har över 200 miljoner visningar. ”You´re somebody else” har tagit sig in på flera olika Billboardlistor och har sålt platina i USA och Kanada samt guld i Sverige och ett flertal andra länder. Flora Cash andra album Baby It’s Okay släpptes i mars 2020 och i oktober 2021 kom det tredje albumet Our Generation. Båda albumen har fått flera bra recensioner och miljontals spelningar på Spotify och andra strömningstjänster. Efter två USA-turnéer tillsammans med andra band skulle duon våren 2020 ut på en egen turné som sålde slut på ett par dagar när biljetterna släpptes. På grund av corona fick dock hela turnén ställas in.

– Under ett par år pendlade paret mellan USA och Stockholm, men numera har de sin bas i Shpresas hemstad Värnamo där de också har köpt ett hus. Därför känns det självklart att stadens egna musikaliska världsstjärnor ska spela på hemmaplan i konceptet Gummifabriken goes local. Spelningen i Värnamo blir bandets första på över tre år och den enda planerade konserten i år. Duon utlovar både sina gamla hits och nya låtar som aldrig tidigare framförts live. Det finns alla förutsättningar för en magisk kväll när Flora Cash intar scenen i Valsverket!, skriver Värnamo kommun i ett pressmeddelande.

Taggar

Dela