Nyheter

Vargobservationer gjorda i länet

Nyheter I helgen skickade länsstyrelsen ut sms till tamdjursägare om att det observerats varg på två ställen under söndagen

Under söndagen kunde man via spårning konstatera att varg rör sig i delar av vårt län. Det gjordes en observation i trakterna av gränsen mellan Gislaveds och Vaggeryds kommuner samt en i trakten av Hylletofta i Sävsjö kommun.

– Det är bekräftade observationer, säger Linda Andersson som är vilthandläggare på länsstyrelsen. Hon berättar att observationerna ligger varandra så nära i tid att det med säkerhet är två olika individer som noterats.

Vargen som rör sig i norra delen av Gislaveds kommun, gränsande till Vaggeryds och Gnosjö kommuner bedöms vara en stationär varg som lever i dessa trakter. Vargen i Sävsjö kommun är troligen en vandrande varg som rör sig över större områden i södra Sverige.

Linda Andersson skickar en uppmaning, som alltid gäller, att djurägare ser över stängsel och andra skyddsåtgärder. Dessutom önskar man att den som hittar något som till exempel spillning skickar in för analys så att man kan öka kunskapen om vargbeståndet. Hon säger också att det är viktigt att rapportera observationer av större rovdjur till skandobs.se.

Taggar

3 reaktioner på Vargobservationer gjorda i länet

Ja, och våra förfäder hade också ihjäl minoriteter, homosexuella och alla andra som inte passade in. Att anpassa sig efter några förfäder är knappast en bra idé.

Måste vara bättre att utrota alla djur…
Frågan är vilka saker jägarna (som enligt dem själva är viltvårdare) skulle jaga då.

Kommentarsfunktionen är stängd