Nyheter

Vårdskandal tycker man i Horda

Nyheter – Det här utvecklar sig till vårdskandal, säger Torsten Lindberg i Horda efter att deras spelare Mohammad Aman vårdats för en skada.

Aman vårdas på sjukhus.

– Sjukvården har nog gjort sitt bästa men de har jagat fraktur istället för blodpropp. En eloge till den unge at-läkaren på jourläkarcentralen som direkt misstänkte blodpropp när inga frakturer syntes på röntgen. Operationen genomfördes utan dröjsmål och läkaren tackade Amans båda lagkamrater Arman Ashtiani och Muhammad Reza som tog den svårt medtagne Aman till jourläkarcentralen sedan den vanliga vårdcentralen bett Aman vänta ett dygn, något som kunde inneburit döden, säger Torsten Lindberg, ordförande i Horda AIK.

Man anser att det var en rad felbedömningar av olika läkare i Ljungby och Värnamo – och efter att ha blivit hemskickad med smärtstillande trots att benet svullnat till det dubbla –ställdes den rätta diagnosen blodpropp först på onsdagen sedan vårdcentralen vägrat ta emot, och då vid jourläkarcentralen på lasarettet dit Arman och Reza kört honom sedan smärtorna blivit outhärdliga.

Aman skadad och förs med ambulans

– Jag och vår tränare Shpetim Bushati besökte Aman efter den stora operationen och allt verkar ha gått bra. Aman ligger kvar tills vidare på ortopeden. Troligen blir det anmälningar enligt Lex Maria för bristande kompetens, till landstingens ömsesidiga försäkringbolag och ev till polisen. Aman hälsar så gott till alla vännerna i Horda AIK och tackar för alla hälsningar, noteras på Hordas sida på Facebook.

Det var i samband med en match i lördags mellan Agunnaryd – Horda som Aman blev skadad och fick föras med ambulans till sjukhus.

Taggar

2 reaktioner på Vårdskandal tycker man i Horda

Varit utsatt för samma historia men kanske inte så allvarlig. Blev hemskickad med vattendrivande, när benet var svullet. Efter en vecka togs ultraljud (ca. 5 minuter)och propp konstaterades. Gapa om högre löner verkar vara det primära för läkare.

Kommentarsfunktionen är stängd