Nyheter

Vänstern bakom protesterna

Nyheter Vi har berättat om protester vid Rutan på Flanaden i Värnamo vid vid Vråens bibliotek . Nu har de står bakom aktionerna presenterat sig.

– Det är vi i Vänsterpartiet i Värnamo som ligger bakom protestaktionen med tre anonyma affischer i Värnamo. Vi vill markera mot hur kommunen med kulturchefen i spetsen dödar kulturen runt om i kommunen och koncentrerar alla resurser på en och samma plats. Vi måste markera mot de planer som om de genomförs gör kulturskolan till en elitskola, förklarar man från partiet.

– Vi måste markera mot att vi har en kommunledning som tycker att en kommunal tjänsteperson som ”bokförde fel” mer än 250 000 kronor till den golfbana han är chef för ändå anses förtjäna fortsatt fullt förtroende!

– Vi måste markera när vi ser en konstellation av politiker som gick till val med mottot att driva Värnamo framåt men genomför kraftiga nedskärningar, framför allt på samhällsservicen i våra byar och på barnomsorg. Vissa saker ska inte ha ett vinstfokus! Skolor är en av dessa! Barn är ingen inkomstkälla utan bokstavligen vår framtid! Barnens utbildning måste få kosta oavsett om man bor i tätorten, Lanna, Gällaryd, Dannäs, Fryele eller Nydala!

Man fortsätter:
– Vi måste markera när vi har en kommunledning som representerar en väljarminoritet och ändå vill genomföra några av de kraftigaste nedskärningar vi har skådat i modern tid i Värnamo.
– Vi måste markera när vi är på väg att se all utveckling vi haft under en längre tid dras tillbaka!

– Alla måste förstå allvaret i det som händer just nu: när man drar ner på samhällsservice, speciellt på landsbygden är det nästan omöjligt att få den tillbaka! Den första effekten är att byarna i kommunen blir allt mindre attraktiva för barnfamiljer att etablera sig i. Detta leder till en långsam och plågsam död av landsbygden där samhällstjänst efter samhällstjänst flyttar ut, samtidigt som allt färre vill bo kvar. Till slut återstår ingenting!

– Kommunledningen satsar hårt på att vi ska ha en levande landsbygd. Vilken slags landsbygd då?
Kommunledningen satsar hårt på att vi ska vara 40 000 invånare år 2035. Vilken slags kommun vill vi att dessa 40 000 invånare ska leva i?

– Det är verkligen svårt att betrakta den snedfördelning av kommunens satsningar som har hänt på sistone och se att så få reagerar. Vi kände att någon var tvungen att reagera och markera. Om inte vi och nu, vem och när, frågar sig Vänsterpartiet Värnamo.

  [1/3]

  [2/3]

  [3/3]

Protester i Värnamo

Taggar

4 reaktioner på Vänstern bakom protesterna

Mycket bra att Värnamo kommuns politiska beslut uppmärksammas på detta sätt. Även om man inte håller med Vänstern ideologiskt så är det faktiskt enda partiet som driver en sann opposition i kommunen och granskar de galenskaper som övriga partier ställer till med.
I de kommunala frågorna så har de fullkomligt rätt i väldigt många avseenden, sedan är det en annan sak vad de har för sig i de nationellt övergripande frågorna.
Det känns som att Centerpartiet och Moderaterna i kommunen bara manipulerar medborgarna och roffar åt sig i egen ficka av de skattepengar vi alla slitit ihop.
Vad har de egentligen levererat så här långt?

Bra skolor för våra barn? -Nej
Bra omsorg för våra äldre? -Nej
Stabil kommunal ekonomi? -Nej
Attraktionskraft för att folk ska bo kvar eller flytt till kommunen? -Nej

Finns det något de styrande kommunpolitikerna lyckats med särskilt framgångsrikt?

Det börja med budget att förändra i fullmäktige chansen finns och fanns Oppositionen har majoritet. Miljöpartiets budget inför 2020 var till skillnad från Alliansen att tillföra 12 milj mer till Barn och Ungdomsförvaltning varav riktat 2milj extra till Kulturskolan i 2 år summa 4 miljoner mer medel till en stärkt kulturskola. Inga besparingskrav på barn och gamla var MP budget där kommer vi att se att på långsikt ger det återbetalning på ekonomin i Värnamo kommun

Först vill V omfördela andras pengar. Sedan vill V omfördela pengar som inte finns.
Massinvandring kostar. Det förstår ni väl?

Kommentarsfunktionen är stängd