Nyheter

Vandalorum slog publikrekord

Nyheter Antalet personer som besökte Vandalorum under året var 88 552, vilket innebär en ökning med 3,6 procent jämfört med tidigare rekordåret 2017 och en ökning med hela 28,7 procent jämfört med 2021.

Museichef Elna Svenle: 

– Vi är otroligt glada över att så många har valt att besöka Vandalorum och de utställningar vi och Smålands Konstarkiv har visat under 2022. Vi märker starkt att den internationella publiken har återkommit. Vi gläds också över att ha mött så många nya besökare, bland annat i utställningen Boro: Nödens konst” (utnämnd till ”Årets utställning” i Sverige).

Under året har även Vandalorum fått motta det prestigefyllda priset som ”Årets Destination” på 2022 års ELLE Deco Design Awards med följande motivering: ”Känslan för platsen och historien genomsyrar Årets destination där den breder ut sig mellan Värnamo och E4:an. En gammal torklada för hö har stått modell för den italienska arkitektens Renzo Pianos laduliknande byggnader i ring, som fylls av angelägna utställningar med det bästa från den svenska design- och konstscenen och spännande internationella nedslag. Ett självklart mål på vår resa genom landet.”

Pressmeddelande från Vandalorum

Taggar

Dela