Nyheter

Vandalorum lanserar samarbete med konstnär och Världsnaturfonden

Nyheter I ett pressmeddelande berättar Vandalorum att de har inlett ett samarbete med WWF Världsnaturfonden och konstnären Lisa Larson.

Vandalorum har inlett ett samarbete med WWF Världsnaturfonden och konstnären Lisa Larson. Konstmuseet kommer inledningsvis att exklusivt sälja konstnären Lisa Larsons nya noshörningsfigurin, där en del av pengarna går till WWF:s noshörningsarbete. Bilder: David Alin/Press

WWF Världsnaturfonden och konstnären Lisa Larson har sedan 1970-talet samarbetat kring att uppmärksamma utrotningshotade djurarter. I februari släpps en helt ny figur i denna serie, en noshörning i keramik tillverkad och glaserad för hand på Keramikstudion i Gustavsberg.

Inledningsvis kommer Lisa Larsons noshörningsfigurin att säljas exklusivt på Vandalorum i samband med hennes utställning på museet som visas under året. Noshörningen kan förbeställas i Vandalorums webshop i samband med lansering samt köpas på plats under året. Priset är 1 650 kronor och för varje såld figurin doneras 300 kronor till WWF:s noshörningsarbete.

– Jag fortsätter göra saker som jag tycker är viktiga och som jag tycker om. WWF gör ett otroligt viktigt arbete för att bevara hotade arter och jag är glad att kunna bidra till att inspirera och engagera kring det, säger Lisa Larson.

– Vi på Vandalorum är otroligt glada att i samband med vår omfattande retrospektiva utställning med Lisa Larson exklusivt få lansera och sälja hennes nya figurin och på så sätt uppmärksamma den hotade arten noshörningen samt bidra till dess överlevnad, säger Elna Svenle, museichef på Vandalorum.

Taggar

Dela