Nyheter

Varningen: Dåligt klister på kuverten för förtidsrösterna

Nyheter Klistret på de fönsterkuverten som används av valförrättarna vid förtidsröstningen är dåligt, uppger Valmyndigheten. Därför går nu myndigheten ut och uppmanar kommunerna att verkligen se till att kuverten är stängda, rapporterar Expressen.

Klistret på de fönsterkuverten som används av valförrättarna vid förtidsröstningen är dåligt, uppger Valmyndigheten. Bild: Pressbild

– För att säkerställa det kan de använda limstift eller tejp, säger Jenny Stad, presskommunikatör vid Valmyndigheten.

Jenny Stad säger att de har fått in ett fåtal incidentrapporter om öppna kuvert och att det är anledningen till att de väljer att gå ut med uppmaningen till kommunerna. Det rör alltså de kuvert som valförrättarna använder och samlar ihop röstkort och valsedlar i, inte de kuvert som väljare lägger valsedlarna i.

Valförrättarna ska alltid kontrollera om kuverten har öppnats genom aktiv handling. ”Om det är uppenbart att fönsterkuvertet öppnats genom aktiv handling så ska den underkännas. I annat fall ska förtidsrösten godkännas och hanteras som vanligt”, skriver myndigheten i ett mejl som valförrättare har fått och som Expressen har tagit del av.

Taggar

Dela


1 reaktion på Varningen: Dåligt klister på kuverten för förtidsrösterna

Stämmer det att Centern kommer att genomföra ändringar på landsbygdens skolor? Hade varit bra om de kunde dementera, inget svar tolkar jag som att de genomför det..

Kommentarsfunktionen är stängd