Nyheter

Valet av ordförande i Värnamo kommunfullmäktige engagerar

Nyheter På Facebook diskuteras det flitigt i ärendet

Arkivbild

Det oväntade beslutet att inte välja Camilla Rinaldo Miller till ordförande för kommunfullmäktige i Värnamo har kommenterats under helgen. Många är det som djupt beklagar att Värnamo kommun valde bort en kvinna till uppdraget, en kvinna som skulle ha blivit den första att inneha uppdraget. Det finns också kommentarer och spekulationer om att sverigedemokraterna gav stöd till socialdemokraternas kandidat Pär AJ Persson. Att det skulle ha spelats under täcket förnekas av Pär AJ Persson och han säger sig vara förvånad över att sverigedemokraterna gav honom sitt stöd.

Läs mer i artikeln nedan.

Detta är några klipp från de som har kommenterat ärendet på Facebook:

”Ännu en man i raden av dessa män har blivit vald till kommunfullmäktigeordförande. Beklagligt att inte Värnamo Kommun var redo för en kvinnlig kommunfullmäktigeordförande. Dessutom behövdes det en färgglad föryngrande frisk fläkt i det politiska toppskiktet. Nu blev det istället mer grått i färgskalan även om Pär AJ Persson är röd.”

”Hade sett fram emot att rösta fram fantastiskt duktiga Camilla Rinaldo Miller(KD) till kommunfullmäktiges första kvinnliga ordförande men tyvärr valde S och SD att rösta ihop och släppa fram sitt inte lika pigga och nytänkande förslag.”

Alla dessa gubbar som pryder maktens korridorer överallt – jag blir så less! Trodde faktiskt att det var dags för dej Camilla, är smått chockad och ganska upprörd faktiskt…”

Camilla Rinaldo Miller kommenterar resultatet så här:

”Värnamo kommun var ännu inte redo för en kvinnlig kommunfullmäktigeordf.

Gratulerar Pär AJ Person (S) till uppdraget!”

Taggar

Dela


1 reaktion på Valet av ordförande i Värnamo kommunfullmäktige engagerar

Kommentarsfunktionen är stängd