Nyheter

Vaccinprognos skjuts fram en månad

Nyheter Den 5 september. Då är målet att alla över 18 år ska ha fått sin första vaccindos, meddelar socialminister Lena Hallengren (S) på en presskonferens under fredagsförmiddagen.

Den 5 september. Då är målet att alla över 18 år ska ha fått sin första vaccindos, meddelar socialminister Lena Hallengren (S) på en presskonferens under fredagsförmiddagen. Arkivfoto

Det tidigare datumet var 15 augusti. Förskjutningen beror bland annat på Folkhälsomyndighetens tidigare beslut att pausa Janssen-vaccinet, efter rapporter från USA om misstänkta blodproppsfall.

Samtidigt kunde ministern meddela att regeringen har nått målet med att 80 procent av de som är över 65 år har fått sin första dos. Hallengren understryker att regionerna och staten ska hjälpas åt för att vaccineringen ska ske så effektivt som möjligt.

– Insatserna måste stärkas på alla nivåer, säger hon.

– Regionerna har en hög vaccinationskapacitet och vaccineringen går snabbt framåt i alla regioner som nu vaccinerar i fas 3. Vaccinationstakten ökar vecka för vecka. Det är leveranserna och rekommendationerna kring hur vaccinerna ska användas som avgör tempot, säger Marie Morell, ordförande i SKR:s sjukvårdsdelegation.

Totalt har 2,4 miljoner svenskar fått minst en dos vaccin.

Taggar

2 reaktioner på Vaccinprognos skjuts fram en månad

Då kan jag meddela socialminister Lena Hallengren att det målet kommer inte uppnås. Jag och många andra vägrar att bli injicerade med experimentella mediciner.

Vi har fortfarande den rätten även om de styrande säkert vill ta den rättigheten lika fort som de begränsade vår rätt att röra oss fritt och samla oss.

Yttrandefriheten ryker väl här när som i demokraturen Sverige.

Yttrandefriheten har ju alltid varit begränsad, se hur vanliga livet ser ut. Givetvis kan yttrandefrihet ges men då finns som avslutningsmål pisk att fås eller i de mörka inlåsta korruptionens dörrar inlåsta sig fogas. Det är ju som förordningarna sig tillskriver kanske rent av inskrivna i kommunala hyllvärmare.
Tig och lid verkar ju vara kommunala motton.
Att sova gott om nätterna – då får man banne mig inneha tunghäfta, för att inte prata bredvid mun.
Att tala är silver, men att tiga är mer ärofullt än guld.
Allt har sin tid och sina platser, allt behöver man inte i förtid berätta. Det kommer till ytan i sinom tid. Det är som att först killar det sen svider det.

Kommentarsfunktionen är stängd