Nyheter

Utvecklingslabb invigt: ”En milstolpe”

Nyheter I dag invigdes det nya utvecklingslabbet på Trelleborg Mixing i Forsheda. – Det finns en tydlig strategi för vår verksamhet för framtiden, säger vd:n Fredrik Nilsson.

Personalstyrkan informeras om den nya bolagsdelen.   [1/10]

Carl Cumming, chef för materialutvecklingsavdelningen, berättar om satsningen.   [2/10]

Labbassistenten Sadija Zilkic fick äran att klippa invigningsbandet.  [3/10]

Bandet är klippt och Sadija förklarar utvecklingslabbet för invigt.   [4/10]

Delar av personalstyrkan applåderar över nysatsningen.   [5/10]

Materialutvecklaren Camilla Widestig visar intresserade anställda runt i lokalerna.   [6/10]

Materialutvecklaren Camilla Widestig visar intresserade anställda runt i lokalerna.   [7/10]

Materialutvecklaren Cathrine Larsson visar intresserade anställda runt i lokalerna.   [8/10]

Intresserade visas runt i de nya lokalerna.   [9/10]

Materialutvecklaren Camilla Widestig visar intresserade anställda runt i lokalerna.   [10/10]

Sedan 2016 är Trelleborg Mixing det enda kvarvarande Trelleborgsföretaget i Forsheda Gummis gamla anrika lokaler. Företaget har 60 anställda och tillverkar över 10 000 ton gummiblandningar varje år som levereras vidare till både interna och externa kunder. Nu lägger moderbolaget i nästa växel och som ett led i den satsningen invigdes i dag Forshedaföretagets nya utvecklingslaboratorium, en miljoninvestering.

– Trelleborgs strategi är att Mixing i Forsheda ska leda utvecklingen av gummiprodukter tillverkade av återvunna eller biobaserade råvaror. Som ett led i den satsningen har vi byggt nya lokaler och investerat i utrustning för vår utvecklingsavdelning. På så sätt skapar vi förutsättningar för att kunna öka vår tillverkning av gummiblandningar med en lägre klimatpåverkan. Detta är en viktig milstolpe i Trelleborgs fortsatta utveckling av verksamheten i Forsheda, säger vd:n Fredrik Nilsson.

Nästa stora investering är planerad redan till årsskiftet då företaget kommer att byta ut deras stora mixer.

– Det här är ett projekt som borgar för en långsiktig satsning på fabriken i Forsheda. Det finns en tydlig strategi för den verksamhet som vi bedriver här, den är framåtriktad och det känns mycket positivt, säger Fredrik Nilsson.

Hur känns den här satsningen?

– Det känns fantastiskt. Jag har varit här i 13 år och det som är roligt är att vi har blivit bättre och bättre. Trelleborg har satsat på oss, de ser att det finns en potential i vår verksamhet och att vi kan bli ännu bättre, säger Carl Cumming, chef för materialutvecklingsavdelningen.

Taggar

Dela