Nyheter

Utskott laddar för bal på Madame 

Nyheter Figys balutskott laddar för studentbal på restaurang Madame.

Figys balutskott, bestående av Filip Älverdal, Nellie Wagrelius, Selma Green och Jakob Göthberg, laddar för studentbal på restaurang Madame.

Sommaren står för dörren och den traditionsenliga studentbalen arrangeras inom kort. Förra året arrangerades studentbalen för Figys elever under två kvällar på restaurang Madame. I år utökas arrangemanget till att omfatta tre kvällar.

– Det var jättemånga anmälda, nästan 300 personer. Det var först till kvarn som gällde och vi fick ett högt anmälningsantal. Vi fick många reaktioner och kontaktade Madame som var behjälpliga. Att gå på bal gör man bara en gång i livet och därför valde vi att sprida ut det över tre kvällar. Vi har utgått efter linje- och klassindelning och hoppas att alla blir nöjda, säger balutskottet som består av Nellie Wagrelius, Selma Green, Jakob Göthberg och Filip Älverdal. 

För att optimera arrangemanget, har de anmälda deltagarna fått önska vilka de vill dela bord med under balmiddagen. 

– Eftersom att fyra får sitta vid samma bord, fick deltagarna fylla i en begäran om par man helst vill sitta med. Det blir en väldigt intim kväll och vi hoppas att alla kommer att känna sig nöjda, säger kvartetten.

Just nu håller balutskottet på att fundera över gången in till Madame.

  Vi hoppas att vi kan göra någon lösning så att folk kan gå från gatan bortanför järnvägsstationen ned till röda mattan vid Madame, men vi får se. Förra året kom balgästerna med bil och blev avsläppta vid röda mattan som var utrullad vid Madame, så vi får se. 

För kvartetten har planeringsarbetet varit igång sedan i oktober månad. På grund av pandemin har arbetet tagit fart först de sista veckorna, med anledningen de nya restriktionerna som börjar gälla den 1 juni. 

– Vi riktar ett stort tack till Madame, som har pratat med myndigheter och polis. Det har varit ett klockrent samarbete och de har varit behjälpliga hela vägen. Det har varit skönt att få så mycket hjälp. Vi har aldrig något liknande och man ska veta att det ligger otroligt mycket arbete bakom. Vi hoppas framför allt att det blir en trevlig och uppskattad kväll. 

Taggar

Dela