Nyheter

Utredning påbörjad efter olycka

Nyheter En person är misstänkt för trafikbrott efter att ha kört in en bil i fasaden på Gafs Kartongs fabrik.

Läsarbild inskickad på bilen som har kört in i fasaden.

Strax efter 22-tiden under tisdagskvällen blev polisen larmad till Gafs Kartongs fabrik på Västbovägen i Värnamo. Anledningen var att en bil hade kört rakt in i fasaden.

– Vi har påbörjat en utredning med misstanke om trafikbrott. Vi försökte bötfälla personen på plats, men han vill inte erkänna trafikbrottet. Vi har därför påbörjat en utredning som kommer att redovisas för åklagare, berättar Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

På Gafs Kartong är man tacksamma över att ingen kom till skada.

–  Skadorna är enbart materiella. Spontant är jag förvånad att det inte hänt tidigare, då det brukar gå både fort och brett på kvällarna, inte minst när det är halt. Det har uppenbart gått fort, både att döma av hjulspåren samt att stenbumlingen på bilden tidigare stod där framkanten på bilen står nu, säger Lasse Svärd, försäljningsansvarig på Gafs Kartong efter att ha fått studera bildmaterialet.

 

Taggar

10 reaktioner på Utredning påbörjad efter olycka

Sett den många gånger på området med hög fart och ”sladda” sommar som vinter.

Tur att inte någon var i vägen.

Skatten på en A-traktor borde vara minst 10 000 kronor. De släpper ut mycket föroreningar.
Vi som har nästan nya bilar med låga utsläpp beskattas hårt.
Köra på högt varv som de gör innebär att de spyr ut avgaser. Kör uppe i rondellerna och förstör planteringarna, har själv sett det.

Man borde införa körkortsplikt på alla billiknande fordon som används i stadstrafik, detta även på böndernas traktorer om de ska brukas utanför ägorna.

Det är nog samma a-traktor som for runt i mycket hög fart i bostadsområdet. Registrerad förälder får väl stå till svars för skador samt medverkan till olovlig körning eftersom den hastighetsmässigt inte är att klassas som 30-kilometerstraktor. Nästa gång stryker väl någon med.

Eller kan det ha varit telefonen som tagit uppmärksamheten från vägen? Dagligen lägger man märke till detta fenomen när man vistas i trafiken!

Kommentarsfunktionen är stängd