Nyheter

USA-konstnär gästar Värnamo

Nyheter Ett nytt konstprojekt starta i dagarna i Värnamo Det heter Distancio och leds av Anna Viola Hallberg, Region Jönköpings län.

Melissa Vandenberg. Foto: Erica Chambers

I Distancio besöker fyra internationella konstnärer fyra orter i Jönköpings län för att skapa ett socialt konstprojekt tillsammans med människor på orten. Under en vecka besöker den amerikanska konstnären Melissa Vandenberg Värnamo för att göra en studie inför en längre vistelse sommar/höst 2020.

Melissa Vandenberg är professor i skulptur vid Eastern Kentucky University, USA . Hon är bosatt i Richmond, KY, USA. Under hösten 2019 medverkar hon i KMAC Triennial. Vandenberg har svenskt påbrå och har bland annat varit på residens vid Konstepidemin i Göteborg. Hon är en konstnär med stor bredd i sitt skapande, där hon ofta utmanar åskådaren att reflektera över sitt liv och vårt behov av att höra till.

Dagarna i Värnamo avslutas med ett möte i Vandalorum. Det blir ett panelsamtal med konstnären, Anna Viola Hallberg, Monica Lembke och Eva Törn. Då kommer konstnären att berätta om sina tankar kring veckan som gått och sin konst samt idéer hon fått som så småningom ska resultera i ett konstverk.

Taggar