Nyheter

Uppgifter: Bandidos på väg att lämna Värnamo

Nyheter Mc-klubben Bandidos är på väg att lämna Värnamo. Enligt nya uppgifter ska grupperingen vara på väg att etablera sig i Växjö.

– Vi ser inte till dem och vi ser inte till dem ute vid deras lokal heller. Men riktigt hur vi ska tolka det just nu är nog lite för tidigt att säga, om det är så man flyttar härifrån till Växjö i stället, säger lokalpolisområdeschef Håkan Boberg i en intervju. Arkivbild

Bandidos finns sedan knappt två år etablerade med en klubblokal i Kärda utanför Värnamo. Men nu är man på väg att lämna kommunen, uppger Värnamo Nyheter.

I förra veckan ändrade organisationen uppgifter på sin hemsida. Värnamo är borttaget som avdelning och i stället finns nu Växjö angiven.

– Vi ser inte till dem och vi ser inte till dem ute vid deras lokal heller. Men riktigt hur vi ska tolka det just nu är nog lite för tidigt att säga, om det är så man flyttar härifrån till Växjö i stället, säger lokalpolisområdeschef Håkan Boberg i en intervju.

Bandidos har varit en av aktörerna i de gängkonflikter som drabbats Värnamo de senaste åren. Flera personer med koppling till organisationen har fällts för olika brott och den senaste tiden har situationen varit lugn.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Uppgifter: Bandidos på väg att lämna Värnamo

Att ”fösa” över problemet på andra städer löser inga brott och skjutningar.
Nej, hela tillvaron måste utplånas med alla medel.
Växjö eller någon annan stad, kommer i förlängningen bara att få in rutinerade brottslingar med mer eller mindre kunskap.
Nej, utplånade grupperingar är vad som fodras
Trygghet för våra medborgare
Hälsningar en pensionerad medborgare.

Kommentarsfunktionen är stängd