Nyheter

Unikt designsamarbete för Vandalorums restaurang

Nyheter Inom kort får gästerna i konst- och designmuseet Vandalorums restaurang Syltan bära sin mat på ett verk skapat av den prisbelönta experimentella formgivaren Jenny Nordberg. Det gäller restaurangens 275 nya brickor som alla är unika och skapats av Nordberg på uppdrag av Vandalorum.

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Tillsammans med småländska Åry Trays har hon utvecklat en ny tillverkningsmetod där hantverkets unicitet och massproduktionens snabbhet kombineras.

Projektet är ett i raden av cirka 50 samarbeten som Vandalorum hittills möjliggjort mellan den småländska tillverkningsindustrin och formgivare eller konstnärer. Just detta är inte en del av en tillfällig utställning utan ett projekt som publiken kan glädjas av och nyttja på museet under många år framöver.

Om Jenny Nordberg
Jenny Nordberg (f. 1978) är industridesigner MFA baserad i Skåne. Hon arbetar utforskande och tvärvetenskapligt för att utvidga den samtida uppfattningen om formgivning och formgivaren. Genom att navigera mellan konst och design fokuserar Nordbergs arbete på hur vi producerar och konsumerar idag, hur vi har gjort det historiskt och hur detta kan göras annorlunda i framtiden. Hon har bl.a. mottagit RUM Award Object of the Year och Residence Magazine Design Award Crafts of the Year.

Om Åry Trays

I småländska Nybro verkar Åry Trays som sedan 1952 tillverkar högkvalitativa FSC®-certifierade produkter i sin egen fabrik. Huvudprodukt är de hantverkstillverkade laminerade björkfanér-brickorna som innehåller 5-8 björkfanér-ark beroende på modell och storlek. Alla material läggs samman för hand innan de formpressas under högt tryck och värme. Detta hantverk kräver både noggrannhet och fingertoppskänsla.

Källa: Pressmeddelande från Vandalorum

Taggar

Dela


1 reaktion på Unikt designsamarbete för Vandalorums restaurang

Kommentarsfunktionen är stängd