Nyheter

Två länsbor döda i flygkrasch

Nyheter Två personer från länet är bland den 176 som befarats ha omkommit i en flygolycka i Iran. Ett tiotal av de döda uppges vara svenskar och två av dem är män i 20-årsåldern som kom till Sverige som ensamkommande. Båda har gått på två olika gymnasieskolor i Jönköping.

Personal inom skola och socialtjänst i Jönköpings kommun fick under dagen uppgifter om att två gymnasieelever som går i skolor i Jönköpings kommun kan finnas bland de omkomna i flygolyckan i Iran vilken inträffade på morgonen den 8 januari. Uppgifterna har ännu inte bekräftats av Utrikesdepartementet. Jönköpings kommun har under dagen gett stöd till de som berörts av uppgifterna och förbereder krisstöd vartefter behovet uppstår.

– Räddningstjänsten tillsammans med skola, socialtjänst och polis förbereder sig nu i kommunens krisgrupp för att kunna ge mer stöd under kvällen och morgondagen. Ännu är uppgifterna oklara och det skapar självklart mycket oro som vi försöker hjälpa till att hantera, säger Göran Melin, biträdande räddningschef.

Kommunen kommer att öppna ett center för krisstöd på Erik Dahlbergsgymnasiet från 18.00.

Dela


4 reaktioner på Två länsbor döda i flygkrasch

Vore bra om tidning mm kan säja sanning. Har dom sv medborgarskap eller

Redaktionen svarar: Det har inte kommit några officiella uppgifter. I vilket fall som helst är det mycket tragiskt

Ja dom kom för går ju inte å bo . Sen är dom där och hälsar på släkten . Så dom är nyanlända och mindråriga. Jaja. Dom är inte svenskar.

Va glad jag blir för din skull. Nu slipper du iaf två av dem i SVERIGE. Nu kan du luta dig tillbaka och hoppas på fler flygolyckor 😉

Kommentarsfunktionen är stängd