Nyheter

Två anhållna släppta

Nyheter Två av de anhållna för mordförsöken i Värnamo släpptes i kväll.

Arkivbild från i fredags

Polis och åklagare i Jönköping har under helgen arbetat vidare med utredningen av den händelse i Värnamo i fredags eftermiddag som ledde till att ett flertal personer fick föras till sjukhus med framför allt skottskador och knivskador.

–  Strax före klockan åtta i kväll beslutade jag att häva anhållandena för två av de misstänkta i ärendet och försätta dem på fri fot. Det gäller dels den person som var anhållen på sannolika skäl för vapenbrott, dels en av dem som varit anhållna misstänkta på sannolika skäl för försök till mord.

– Brottsmisstankarna mot dessa personer kvarstår men jag bedömer inte att de kan påverka utredningen längre. Det finns därför inte tillräckliga skäl att hålla dem fortsatt anhållna, säger kammaråklagare Jessica Andersson vid Åklagarkammaren i Jönköping.

Sju personer är fortsatt anhållna i ärendet på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Utredningen i ärendet går nu vidare med diverse tekniska analyser, fortsatta förhör med de misstänkta, vittnen och målsägande.

Beslut om de anhållna personerna ska begäras häktade eller inte ska tas senast tisdagen den 1 maj klockan 12.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Två anhållna släppta

Helt otroligt! Åter ett bevis på att det svenska systemet är helt åt skogen. Nu tar det väl ett par veckor sedan är dessa kriminella åter igång och skjuter på varandra. Är bara en tidsfråga tills helt oskyldiga människor kommer till skada. Även om polisen gör ett fantastiskt jobb så är det nästan alltid omöjligt att få en fällande dom i rätten. Om de över huvudtaget får något straff så är de ute igen redan efter några månaders helpension på anstalt.
Man undrar vad samhället är på väg egentligen.

Hur fankan man släppa personer som är på sannolika skäl misstänkta för försök till mord? Vad är det för land vi lever i? Det är ju farliga personer! Och om dom vill få tag i dom igen får dom nog inte tag i dom igen! Fattar ingenting…

Kommentarsfunktionen är stängd