Nyheter

Tummen upp för nya bostäder i Värnamo

Tummen upp för nya bostäder i Värnamo

Nyheter Södra Värnamo blir uppemot 14 nya bostäder rikare. Det står klart efter kommunfullmäktige.

Kommunfullmäktige beslutade att godkänna det upprättade markanvisningsavtalet med JEML Utveckling AB avseende del av fastigheten Värnamo 14:66, belägen mellan Östermalmsgatan och Ringvägen i Värnamo (rödmarkerad på kartan). Bild: Värnamo kommun

På kommunfullmäktiges sammanträde behandlades ett markanvisningsval för kommunens fastighet Värnamo 14:66 som ligger i kurvan mellan Ringvägen och Östermalmsgatan i Värnamo. JEML Utveckling AB har sedan tidigare ansökt om planbesked för en ny detaljplan för bostadsbebyggelse inom fastigheten och har framfört önskemål om att teckna ett markanvisningsavtal till stöd för att inleda en planprocess samt att reglera ett framtida förvärv. Bolaget har för avsikt att bebygga området med 14 lägenheter i två till två och en halv våning.

Köpeskillingen kommer att beräknas utifrån den maximala byggrätt som den nya detaljplanen medger inom det anvisade området. Köpeskillingen kommer att uppgå till 2 450 kronor per kvadratmeter BTA och justering av köpeskillingen kommer att ske med hänsyn till förändringen av konsumentprisindex (KPI).

Kommunfullmäktige beslutade att godkänna det upprättade markanvisningsavtalet samt ge kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M) och Jan Lindeberg, enhetschef för mark, exploatering och hållbar utveckling, i uppdrag att i enlighet med markanvisningsavtalet teckna köpeavtal och reglera andra genomförandefrågor med bolaget. Ett beslut som innebär att Värnamo snart är 14 nya bostäder rikare.

JEML Utveckling AB:s ambition är att bygga 14 nya bostäder på tomten. Bild: Accenta Arkitekter

Taggar

Dela


3 reaktioner på Tummen upp för nya bostäder i Värnamo

Vad bra med fler centrala lägenheter! Hoppas att det är hyresrätter för det finns det stort behov av. Det är många års kö till Finnvedsbostäders lägenheter vilket gör det svårt att flytta om livet tar en ny vändning. Bra läge intill Apladalen och Osuddenrundan.

Aldrig några tomter centralt till oss som vill bygga hus. Bara tillsläppas mark till företag och lägenheter. Hur många står i tomtkö i Värnamo? Skäms Värnamo kommun
Peter

Jösses, Värnamo måste verkligen avsky grönytor?

För ve om det finns en gräsmatta, så skyndar man sig snabbt att se till att det bebyggs… så jösses.

Gratis parkering? Men hallå… där måste vi ta betalt, eller bebygga.

Kommentarsfunktionen är stängd