Nyheter

Trygghet och transport i fokus

Nyheter Förebyggande arbete och sänkta drivmedelsskatter ska ge Kristdemokraterna valframgångar. Riksdagsledamoten Andreas Carlson (KD) gör länsturné och under eftermiddagen träffades vi i Vaggeryd där lokala KD-avdelningen mötte upp samt butiksägaren Joakim Sörås

Andreas Carlson   [1/4]

Andreas Carlson framför partiets husbil.  [2/4]

Joakim Sörås, ICA-handlaren.  [3/4]

Andreas Carlson och Joakim Sörås diskuterade matpriser.  [4/4]

I hettan under torsdagseftermiddagen fick Vaggeryd finfrämmat när Kristdemokraternas riksdagledamot Andreas Carlson, partiets rättspolitiske talesperson, gjorde ett studiebesök vid den lokala Ica-butiken.

– Vi går till val på att arbeta för att kapa vårdköerna och motverka gängkriminaliteten. Vi vill ha fler poliser och vill dessutom förbättra samarbetet mellan skola, föräldrar och polis för att tidigt fånga upp ungdomar i riskzonen samt möjliggöra snabbare insatser genom en förstärkt lokalpolisverksamhet. Vi vill skapa trygga familjer. Vi vill även sänka drivmedelsskatterna för dagens prisnivåer är inte hållbara. Vi ser att det är möjligt att sänka bensinskatten med 4-5 kronor och dieselskatten med 9 kronor, säger Andreas Carlson.

– De stigande matpriserna kommer som följd av ökade transportpriser men även av nuvarande regering.

– Vi vill korta vårdköerna och vi i KD har tidigare gjort det genom att införa kömiljarden. Vårdgarantin behöver skärpas, man ska inte behöva stå i vårdkö. 

Inför dagens besök ska riksdagsledamoten träffa ICA-Jocke och Andreas påtalar vikten av att inte bara besöka företag en gång utan att man även ser hur det har gått sedan sist, då det var diskussioner om fler poliser till bygden för att förhindra butiksstölder samt förutsättningar för att driva företag på landsbygden… 

Jocke, som driver ICA, berättar: 

– Kunderna har förståelse för prisökningar och att vi gör vårt jobb. Det är inga små höjningar och extraprisvarorna går direkt, säger Joakim Sörås på ICA i Vaggeryd. 

Andreas svarar med att ”vi jobbar med snabbare lagföring” då Jocke nämner att butikspersonalen lägger ned mycket tid på anmälan och att deras jobb inte är att jaga bovar i butiken. 

– Vi har många kameror i butiken och lägger ned ett stort arbete på att få ned stöldstatistiken, menar Jocke. 

Fotnot: Andreas Carlsson är uppväxt i Mullsjö och är länets riksdagsledamot, och gruppledare, för KD. Andreas är också vice ordförande i riksdagens justitieutskott.  

Text och foto: David Alin och Sara Mejving

I juli 2018 berättade vi om Andreas och Joakim, läs mer här.

Taggar

Dela