Nyheter

Trots höjt studiebidrag – studenterna ekonomiska förlorare

Nyheter En orolig omvärld och inflation. Då kommer Vaggeryds och Värnamos studenter att få det tuffare ekonomiskt. Detta enligt en uträkning som Länsförsäkringar varit med och tagit fram.

Björn Runfeldt. Pressbild

Studenter i både Värnamo och Vaggeryd kommer få det tuffare ekonomiskt under 2023.
– Länsförsäkringars uträkning visar att trots att studiemedlet höjs äts höjningen upp av stigande utgifter för boende, mat och allmänna levnadskostnader, säger Björn Runfeldt, kontorschef bank Länsförsäkringar Jönköping, i ett pressmeddelande.

För den som studerar heltid är studiemedlet just nu på 12 052 kronor per månad.
– Studenter är en grupp som redan idag har det tufft ekonomiskt, men 2023 kommer det att bli ännu tuffare, konstaterar Björn Runfeldt.

Enligt uträkningen så kommer studenter i Vaggeryds kommun gå back 910 kronor per månad. I Värnamo beräknas den siffran vara 634 kronor. Utöver dessa två kommuner är det även Jönköping där studenterna spås få det tuffare. I övriga tio kommuner kommer studenterna ha lite pengar över.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Trots höjt studiebidrag – studenterna ekonomiska förlorare

Fråga på ovanstående:-Finns det någon grupp i samhället som kan ses som ”ekonomiska vinnare” efter de rödgrönas åtta år vid makten? Det vill säga om vi undantar våra riksdagspolitiker vilka alltid kompenserar sig själva ekonomiskt efter det rådande läget!

Kommentarsfunktionen är stängd