Nyheter

Tre sjöar i kommunen har algblomning

Nyheter Värnamo kommun gick ut med information på sin hemsida under fredagseftermiddagen att tre sjöar har algblomning, Näsudden, Prostsjön och Näsbyholm

Värnamo kommun ber allmänheten vara extra försiktig vid bad i dessa sjöar då barn, hundar och andra husdjur är extra känsliga.

Vid algblomning blir vattnet grumligt eller färgat av alger, ofta grönfärgat – det påminner om spenatsoppa. En del alger är ofarliga, men så kallade blå-gröna alger (cyanobakterier) kan utveckla giftiga ämnen som är farliga för människor och djur. Barn samt hundar och andra husdjur är extra känsliga. Skyltar finns uppsatta vid de aktuella badplatserna.

Källa: Värnamo kommun

Arkivbild från tidigare bad i Prostsjön

Taggar

Dela


2 reaktioner på Tre sjöar i kommunen har algblomning

Det tycks ha bildats det senaste dygnet. Jag var söder om Näsbyholm med båten igår. Då var vattnet rent vid ytan, men idag när jag kom till samma ställe låg en tunn grön sörja vid ytan in mot land. Kanske märktes det tydligare idag när det var stiltje, medan gårdagen hade en vindstyrka runt fyra sekundmeter.

Låg ute vid Näsbyholm i dag.
Skönt att en kille från kommunen kommer ut klockan 16.30 när det är fullt på badstranden och smyger runt. Jag iakttar denne kille och ser att han vid parkeringen in till badplatsen sätter upp en skylt i smyg för man förmodligen skäms för man inte gjort det tidigare, fullt med barn i vattnet.

Kommentarsfunktionen är stängd