Nyheter

Tre älgolyckor på fyra timmar: ”Var uppmärksam”

Nyheter Under gårdagen så inträffade det hela tre älgolyckor i Värnamos och Vaggeryds kommuner under en period av fyra timmar.

Den första olyckan inträffade strax efter klockan 17 en kilometer norr om Ulås i Värnamo kommun. Där blev endast en sidospegel skadad på bilen och ingen person skadades heller i olyckan. Älgen föreföll dock vara skadad och eftersöksjägare skickades ut.

Bara minuter efter kom larmet om en älgolycka på länsväg 645 utanför Skillingaryd. Där skadades älgen och eftersöksjägare skickades ut. Bilen eller föraren skadades dock inte och bilen kunde köra därifrån för egen maskin.

Strax efter klockan 21 sprang en älg in i sidan på en bil. Det hela skedde på länsväg 558 i höjd med Åminne. Inte heller där skadades någon person eller fordon. Älgen förefäll dock skadad och jägare skickades ut.

Utöver detta rapporterar även polisen om rådjursolyckor i trakten. Polisens presstalesperson Priya G Eklund manar till uppmärksamhet.
– Det är den tiden på året när mycket vilt rör sig. Var uppmärksam, framförallt där det inte finns viltstängsel och håll koll på sidan av vägen också.

Taggar

Dela