Nyheter

Träffsäker minister på gårdsfest

Nyheter Vråen fick celebert besök när Socialdemokraterna arrangerade gårdsfest.

Socialdemokraterna bjöd in till gårdsfest på Vråen.  [1/6]

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) var träffsäker med bowlingklotet.  [2/6]

Toppnamnet på regionlistan Desiré Törnqvist poserade tillsammans med Tomas Eneroth.  [3/6]

Många ville ta bilder tillsammans med ministern.  [4/6]

Azra Muranovic, Khalid Poricanen och IF Metalls ombudsman Fredrik Johansson sken ikapp med solen.  [5/6]

Riksdagskandidaten Niklas Sigvardsson och regionrådet Rachel De Basso var ute på dörrknackarturné.  [6/6]

Med bara en vecka kvar till valet lägger Socialdemokraterna i en högre växel. Under eftermiddagen bjöd partiet in Vråenborna till en gårdsfest på Tättingvägen i Värnamo. Intresserade invånare fick ta en närmare titt på partiets rullande valstuga, äta korv, spela bowling och umgås och diskutera frågor med politiker. Gårdsfesten gästades av infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

– Solen skiner och det är väldigt mycket socialdemokrater på plats, så det är härligt att komma hit igen. Det är väldigt jämnt i opinionsmätningarna men vi är stolta inte bara över vår statsminister utan också över vår politik vi för fram. Då tänker vi att det gäller att köra ända in i kaklet och tala om för så många väljare som möjligt att vill det sig illa så får vi en regering där Sverigedemokraterna har stort inflytande och det vill vi helst undvika. Vi vill att Magdalena Andersson som Sveriges första kvinnliga statsminister ändå inte bara får sitta i tio månader utan gärna i tio år, säger Tomas Eneroth (S).

Hur ser din vecka innan valet ut?

– Det blir en sista valturné. Jag ska upp till Luleå i morgon, sedan ner till Halmstad, därefter hem till Växjö innan det blir tillbaka till Stockholm. Det är den sista intensiva veckan vi har nu för att mobilisera så många som möjligt att gå och rösta, det är viktigt och sedan också att argumentera för att Magdalena ska få fortsatt förtroende som statsminister. Hon är populär som statsminister och jag tror att väldigt många vill att hon fortsätter som det också. Det hade varit roligt med en ny ministerpost men det viktigaste nu är att vi får bilda regering efter valet, avrundar Tomas Eneroth (S).

Även regionpolitikerna gjorde ett besök på gårdsfesten.

– Vi har varit ute på dörrknackarturné hela dagen. Först i Eksjö, sedan Sävsjö och nu i Värnamo. Det har varit en intensiv dag men vi känner att vi har medvind. De vi träffar lyssnar på vad vi har att säga, säger regionrådet Rachel De Basso.

Värnamopolitikerna summerade ett bra evenemang.

– Vi har fått in 132 samtal i dag, så det blev en lyckad dag, hälsar kampanjledaren Desiré Törnqvist och valledaren Bo Svedberg.

Taggar