Nyheter

Tovefallet: Rättegången skjuts upp – igen

Nyheter Rättegången i Göta hovrätt kring mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda skjuts upp ännu en gång. Rättegången skulle hållits i slutet av augusti, men kommer nu ske först i oktober. Orsaken är att yttrandet från Socialstyrelsens rättsliga råd dröjer, rapporterar SVT Jönköping.

Arkivbild

Eksjö tingsrätt dömde i april två unga kvinnor, 18 och 20 år gamla, till livstids fängelse för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda. Domen har överklagats och som en del av åklagarens bevisning ska Socialstyrelsens rättsliga råd komma med ett yttrande om den rättsmedicinska utredningen.

Syftet är att slå fast den exakta dödsorsaken, eftersom försvaret hävdar att det skulle kunna finnas alternativa förklaringar till vad som ledde till Toves död. Det yttrandet kommer först om några veckor, och en av försvararna, Clea Sangborn, har därför bett om att rättegången skjuts upp så att hon hinner gå igenom materialet ordentligt. Nu meddelar hovrätten att de går med på Sangborns begäran och de nya datumen för förhandlingen är den 4, 10 och 12 oktober. Hovrättsförhandlingen skulle ursprungligen ha hållits i juni, men sköts upp till augusti. Nu blir det alltså ännu en försening.

Källa: SVT Jönköping

Taggar

Dela


1 reaktion på Tovefallet: Rättegången skjuts upp – igen

Kommentarsfunktionen är stängd