Nyheter

Torsdagens kommunfullmäktige temat för debattartikel

Nyheter Torsdagens kommunfullmäktigemöte är ämnet för en debattartikel som Azra Muranovic (S) har skrivit. Hon ifrågasätter bland annat Alliansens respekt för motioner till kommunfullmäktige. Här kan du läsa hennes debattartikel i sin helhet:  

Azra Muranovic, Socialdemokraterna, har skrivit en debattartikel med anledning av torsdagens kommunfullmäktigemöte.

Under decembers kommunfullmäktige frågar Åke Wilhelmson (S) när ett svar på Socialdemokraternas obesvarade motion om att bygga ett Ungdomshus med ungdomar som referensgrupp.

Kommunstyrelsens ordförande, Hans-Göran Johansson (C), svarar först med att påpeka att trots att han inte vet hur det kommer gå för motionen så kommer den inte att gå igenom. Detta, menar han, är något som Socialdemokraterna borde veta.

Han klargjorde också att Alliansen inte har budgeterat för detta och planerar inte heller det, samt att fokus ligger på Gummifabriken. Att såga en motion innan den är beredd tyder på bristande respekt för oppositionens förslag.

Åke Wilhelmson går upp i talarstolen igen och säger att han tycker att det är tråkigt och att vi borde ha något även för de unga ovanför viadukten. Kommunfullmäktiges ordförande, Christer Fjordevik (Kd), uppmanar att vi här inte ska debattera motionens innehåll utan hålla oss till ärendet – obesvarade motioner.

Då tar Hans-Göran tillfälle i akt och påpekar att de visst vill bygga något för ungdomarna i form av Aktivitetshall, vilket innebär en rivning av Folkets Park. Aktivitetshallen är dock inte exklusivt till för ungdomarna. Det är uppenbart att Alliansen inte förstått motionens innehåll men har ändå bestämt sig för att såga motionen innan den ens är beredd.

Tyvärr fick inte Ardita Berisha Cani (S) besvara Hans-Görans kommentar då kommunfullmäktiges ordförande inte ville att man skulle debattera vidare om motionens innehåll efter att han har låtit Hans-Göran debattera motionens innehåll till punkt.

Vilken chans för Hans-Göran att ge sig på en rivning av Folkets Park väl medveten om att Aktivitetshallen är till för att täcka idrottsbehov. Den Socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen vill se ett hus för ungdomar av ungdomar, inte ännu en lokal som de delar med övriga. För Socialdemokraterna utesluter det ena inte det andra. För Socialdemokraterna ska man inte behöva riva Folkets Park – en bit av Värnamos historia – för att kunna bygga ett hus för våra unga.

Azra Muranovic,  Socialdemokraterna

Taggar

Dela