Nyheter

Tog A-traktor i beslag

Nyheter Vid 12-tiden i dag kontrollerade polisen en A-traktor vid Citygross parkering i Värnamo och tog den i beslag. Den 15-årige föraren är misstänkt för olovlig körning.

Taggar

Dela


10 reaktioner på Tog A-traktor i beslag

Kanske är dags att ta bort bilkörkort helt och ersätta det med teoretiskt kunskapsprov och sänka åldern till 15 år för alla som vill köra bil inom tätbebyggt område där ändå låg hastighet gäller. Låt ungarna köra familjebilen som troligen är både säkrare och mer miljömässig än nuvarande a-traktorer. Det är bara sätta dit en föräldrastyrd hastighetsspärr så löses det bättre än nuvarande regler som ändå fuskas med, detta skulle ge ett mer omfattande föräldraransvar och skadeståndsskyldighet när olyckan är framme.

Bara bra om det håller till på industriområdena och köpcentrumen istället för att som nu samlas lite då och då i villakvarteren och se vem som kan bullra värst, men hög musik eller varva högst med avgassmällar. Låt dem även köra upp i riktigt 4 -hjuligt fordon och även ta del av högerregeln samt att det inte gäller fri fart kvällstid inom tätbebyggt område bara för att det är mörkt ute.
Låt även alla 15 åringar slippa åka runt på slöa mopeder, låt dem istället direkt få lätta motorcyklar bara de lovar att inte köra fortare än 30 km när någon ser dem.

Låt grabbarna ha ett intresse…Lägg energin på något viktigare än att jaga mopeder och epatraktor…
snart är alla världs-poliser !!

Bra jobbat polisen finns nog ofta ryckspärr bort med dessa fordon på vägarna känns som en lek

Att dom orkar jaga dessa grabbar dygnet runt är fantastisk!! Men det är väl bättre de hänger nere på stan å ställer till oreda….

Visar det sig att ryckspärr finns eller möjlighet att att avaktivera hastighetsbegränsaren/ regulatorn så faller straffansvar även på registrerad ägare eftersom fordonet därmed är registrerat i fel fordonsklass och registrerad ägare har medverkat till olovlig körning/brukande.

Det har inte varit någon kontroll utan polisen ”tyckte” den gick lite för fort…så vitt jag fattar det. Kan ju ha gjort typ 34 km / timmen.

Kommentarsfunktionen är stängd