Nyheter

Tobias svarar Simon

Nyheter I en debattartikel svarar Tobias Pettersson (M) på Simon Johanssons debattinlägg.

Bristerna inom hälso- och sjukvården finns framför allt i långa vårdköer och väntetider, bristande tillgänglighet och en dåligt förd personalpolitik.

För oss Moderater är det viktigt att den som är sjuk ska få rätt vård i rätt tid och av hög kvalitet. Samtidigt som Socialdemokraterna slår sig för bröstet över hur duktiga de anser sig vara att styra såväl landet som region Jönköpings län står hundratusentals patienter i kö till specialistvård. Vårdskulden var stor redan innan pandemin och nära hälften av alla patienter har nu väntat längre än lagstadgat på sin operation eller annan behandling.

Vi moderater prioriterar patientsäkerheten och att kapa vårdköerna. Vi gör satsningar på att stärka cancervården, barn- och ungdomspsykiatrin, arbetsvillkoren och äldrevården.

Vi vill fortsätta utveckla våra tre sjukhus i länet och säkerställa att hälso- och sjukvården förbättras ytterligare. Att som Socialdemokraterna och Simon Johansson föreslår fortsätta göra som man alltid har gjort löser inte problemen och ger inte patienterna vård i tid.

Simon Johansson och Socialdemokraterna saknar politiken och kraften att få ordning på såväl Sveriges som region Jönköping. Det har nu gått så långt att de använder sig av smutsiga kampanjer med direkta lögner för att flytta fokus från avsaknaden av egna politiska förslag. Jag har högre förväntningar på ett parti som anser sig själva vara kapabla att styra såväl Sverige som region Jönköpings län.

Vill man fortsatt ha långa vårdköer, en otillgänglig vård och en dålig personalpolitik för regionens anställda så kan man rösta på S!

Vill man ha förändring, kortare vårdköer, bra arbetsvillkor och en sjukvård som utgår ifrån patienten ska man rösta på Moderaterna.

Tobias Pettersson (M)
Kandidat till kommun och riksdag

Taggar

3 reaktioner på Tobias svarar Simon

Jag hävdar det eftersom det inte finns någon sanning i att vi vill sälja något av våra tre sjukhus i länet. Att använda alla vårdgivare oavsett driftsform för att kunna kapa och ta bort vårdköerna är att sätta patienten i centrum och säkerställa att patienterna får vård i tid.

Ni har misslyckats med att kapa köerna och ni lyckas inte behålla personalen pga. en obefintlig personalpolitik.

Ni saknar politiken för att säkerställa en kvalitativ, tillgänglig och trygg vård för våra invånare i länet.

Kommentarsfunktionen är stängd