Nyheter

Tobias om enkätundersökningen: ”Tydligt fokus på näringslivet”

Nyheter Kommunalrådet Tobias Pettersson (M) välkomnar det förbättrade företagsklimatet. – Det är när människor arbetar och företag har möjlighet att växa som förutsättningarna för en kvalitativ välfärd skapas, säger han till Värnamo.nu.

Kommunalrådet Tobias Pettersson (M) välkomnar det förbättrade företagsklimatet. Bilder: Pressbilder

I går berättade vi om Svenskt Näringslivs enkätundersökning. Undersökningen visade att företagsklimatet i Värnamo kommun ökat i sin helhet upp till betyget 3,9 på en sexgradig skala. Samtidigt har förtroendet för politikerna ökat upp till betyget 4,0 på den sexgradiga betygskalan. En utveckling som gläder kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M).

– Det är givetvis väldigt glädjande att det går åt rätt håll. Under det senaste året har vi haft ett tydligt fokus på näringslivet och dess tillväxt. Det är när människor arbetar och företag har möjlighet att växa som förutsättningarna
för en kvalitativ välfärd skapas.

Vad betyder ökningen för kommunen?

– Det betyder att det arbete vi har påbörjat för att vända den negativa utvecklingen vi sett över tid genom mätningen från Svenskt näringsliv gett resultat. Vi är inte på något sätt klara utan arbetar ständigt för att förbättrad dialog mellan kommun och näringsliv i syfte att göra steg som skapar bättre förutsättningar för näringslivet i kommunen.

Hur ska ni arbeta för att säkerställa siffrorna och kunna förbättra dem ytterligare?

– Fortsätta på den linje som vi nu har påbörjat där dialog och en närhet till näringslivet varit centralt.

Vad ser du för framtida utmaningar? 

– Näringslivets inspel och synpunkter, inte minst genom enkäten som visar inom vilka områden vi behöver arbeta mer med. Nu ska enkäten analyseras och insatser utformas och diskuteras inom politiken och tillsammans med näringslivet.

LÄS MER:  Ny undersökning: Så tycker näringslivet om företagsklimatet i GGVV-regionen
Taggar

Dela