Nyheter

Tjuvfiske i Kalvsjön

Nyheter I onsdags upptäcktes tre män som fiskade i förbjudet vatten

Arkivbild

Det var på onsdagen som fisketillsyningsmän upptäckte tre personer som ägnade sig åt tjuvfiske i södra delen av sjön. Fiskeredskapen togs i beslag och lämnades senare in till polisen i samband med att en anmälan gjordes. Personerna som ägnades sig åt att fiska vägrade att identifiera sig inledningsvis, men efter en stund kunde man få fram personuppgifter på två av personerna. Det visade sig vara personer i 25-årsåldern hemmahörande i Växjö som beslutat sig för en fiskeutflykt.

Att fiska i Kalvsjön är helt förbjudet från september månad till mitten av maj. Värnamo sportfiskeklubb har gjort en polisanmälan där de kräver skadestånd för de fiskar som tagits upp. Ärendet är nu under utredning och går vidare till åklagare. Enligt polisen är det troliga att det utdöms ett skadestånd samt ett strafföreläggande och att fiskeredskapen anses förverkade.

Taggar

2 reaktioner på Tjuvfiske i Kalvsjön

Klubben har ökat sin kontroll av sjön sedan detta hände. Det togs även en person från Växjö på bar gärning veckan innan detta hände. Då resulterade det bara i en skarp tillsägelse. Fortsättningsvis kommer alla överträdelser att resultera i beslag av utrustning och anmälan.

Mikael Persson
Ordförande i Värnamo Sportfiskeklubb

Kommentarsfunktionen är stängd