Nyheter

Tjuvfiskare i Kalvsjön fällda

Nyheter De två tjuvfiskare från Växjö som togs på bar gärning under april i Kalvsjön har nu blivit fällda i tingsrätten i Jönköping  för brott mot fiskelagen.

Det var 8 april som två tjuvfiskare ertappades vid Kalvsjön av Värnamo Sportfiskeklubb. Detta resulterade i att de båda dömdes till att betala böter på respektive 2700:- och 3000:- och får ersätta Värnamo Sportfiskeklubb  för det värde som fångad fisk betingade. Betalning till brottsofferfonden blev också en påföljd med 800:- vardera och deras utrustning förverkades av polisen. Detta hoppas sportfiskeklubben klubben ska avskräcka andra från att tjuvfiska i deras klubbvatten.

– Vi har haft många incidenter och tillrättavisningar under denna säsong samt förhöjd kontroll med tillsyn, berättar Mikael Persson ordförande i Värnamo Sportfiskeklubb. Detta beror troligen på att många har varit arbetsbefriade och haft mer fritid i dessa Corona tider. Vi i  Värnamo Sportfiskeklubb har haft en väldigt hög försäljning av fiskekort och har redan sålt fler kort i år än vi gjorde under hela förra säsongen (då har vi två månader kvar av årets säsong). Detta gör att vi också har planterat in rekord mycket med fisk under denna period. Inplanerad fisk baseras på antal sålda fiskekort. Vi i klubben och våra fiskekorts gäster har ett riktigt bra fiske höst framför oss.

Öring fångad i Kalvsjön

Foto: Mikael Persson. Öring fångad i Kalvsjön.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Tjuvfiskare i Kalvsjön fällda

Rättelse: det är en Öring.
Kalvsjön håller bara Regnbågslax och Öring.

Kommentarsfunktionen är stängd