Nyheter

Tina tar studenten: ”Ett minne för livet”

Nyheter Efter tre års studier tar Värnamotjejen Tina Karlsson studenten. – Nu börjar ett nytt kapitel i livet, säger hon till Värnamo.nu.

– Nu börjar ett nytt kapitel i livet, säger Tina Karlsson som på fredag tar studenten på Finnvedens gymnasium. Bild: David Alin

Tina Karlssons hjärta klappar för idrott. Så har det varit genom hela hennes liv. I kombination med en nyfikenhet för människor och möjligheten till framtida högskole- och universitetsstudier har hon valt att läsa samhällsprogrammet med beteendeinriktning på Finnvedens gymnasium.

– Jag ville läsa ett brett program och jag ångrar det inte överhuvudtaget. Natur- och samhällsprogrammen ger en bred och bra kunskapsgrund. Gillar du studera och du känner dig hemma i att läsa en bred utbildning, så tycker jag helt klart att du ska välja samhällsprogrammet, säger hon.

Efter tre års studier är det nu dags för nästa kapitel för Värnamotjejen. På fredag tar hon studenten.

– Det känns härligt. Man har väntat på det, även om man känner sig mer nervös ju närmare man kommer det hela. Det kommer att bli ett minne för livet. Jag ser verkligen fram emot balen, utspringet och att åka flak. Jag har alltid dröm om att få prova på att åka flak. Det är vid speciella tillfällen man får göra det och det här är ett sådant tillfälle. Samtidigt blir det konstigt att säga hejdå till klasskamraterna. Ett nytt kapitel i livet börjar, man är inte samma person som när man började på skolan och det blir spännande att planera över vad man sedan vill göra, säger hon.

Men innan fredagens traditionsenliga utspring på Tinas Ö väntar en fullspäckad vecka. På onsdag är det dags för studentbalen på Restaurang Madame. Tina kommer att gå balen tillsammans med en kompis.

– Det ska bli riktigt kul att gå på balen. Det blir kul att se när alla kollar på en. Det blir speciellt. Jag har suttit och kollat på mycket balbilder för att skaffa mig en uppfattning för vad som väntar, men jag tror att det blir en helt annan känsla när du väl går där, säger hon.

Två dagar efteråt är det dags för utspringet. I publikhavet kommer bland annat Tinas familj att närvara.

– Det kommer att kännas jättekonstigt att springa ut, man har ju inte gjort något sådant här tidigare. Samtidigt känner jag att ”nu är jag färdig”, nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv, säger hon.

Hur ser planerna ut efter studenten?

– Tanken är att jag ska ta ett sabbatsår och bland annat fokusera på att ta körkort. Därefter är tanken att jag ska plugga. Jag läste tyska 3 och tyska 4, vilket ger mig behörighet att studera tyska på ett universitet i Tyskland. Därefter är tanken att jag ska studera engelska i ett engelsktalande land. Därefter får vi se vad som händer, men eftersom jag är intresserad av idrott så är nog tanken att jag ska studera något inom idrott. Det viktigaste är att ha en grundplan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *