Nyheter

Tillbaka till rötterna 

Nyheter Ingen utmaning är stor för duon Marcus Schulz och Andreas Kneilmann från Ahlen i Tyskland. I veckan återförde de sin helrenoverade traktor till rötterna i Löpaskog.

Ingen utmaning är stor för duon Andreas Kneilmann och Marcus Schulz från Ahlen i Tyskland. I veckan återförde de sin helrenoverade traktor till rötterna i Löpaskog.  [1/4]

Efter tre år på resande fot är traktorn, döpt till ”kleiner Elch” (betyder ”liten älg” på tyska), tillbaka på gården i Löpaskog.  [2/4]

– Det har varit en fantastisk resa. Folk har varit nyfikna hela vägen och vi har träffat så många härliga människor. Det har varit en minnesvärd och oförglömlig resa, säger Andreas Kneilmann.  [3/4]

I en specialbyggd låda baktill finns all campingutrustning.  [4/4]

I sex års tid har gården i Löpaskog, nordväst om Rydaholm, varit i tyskarnas ägo. I köpet ingick även en gammal traktor, en rödfärgad Massey Ferguson av 1963 års modell. För tre år sedan fick duon en idé om att renovera maskinen. De körde traktorn de 80 milen ner till staden Ahlen, några mil nordost om Dortmund. Under de senaste tre åren har traktorn, döpt till ”kleiner Elch” (betyder ”liten älg” på tyska), genomgått en helrenovering. För knappt två veckor sedan stod maskinen klar. I onsdags eftermiddag, efter tio dagars resande, anlände tyskarna åter till gården i Löpaskog.

– Det har varit en fantastisk resa. Även om vi har puttrat fram i 15 kilometer i timmen och köer har bildats bakom så har det varit en fascinerande resa. Folk har varit nyfikna hela vägen och vi har träffat så många härliga människor. Det har varit en minnesvärd och oförglömlig resa, säger Andreas Kneilmann. 

Marcus Schulz har varit ansvarig för renoveringen. 

– Vi har bytt ut allt på den. Jag har ägnat all min fritid åt traktorn och det är skönt att den är tillbaka där den hör hemma. Det första jag ska göra när jag kommer hem till Tyskland är att kyssa min fru som inte har sett mig så mycket det senaste åren, skrattar Marcus. 

Färden har gått längs färjeturer och småvägar med övernattning vid bland annat naturreservat. I en specialbyggd låda finns all campingutrustning på plats. 

– Även om det finns två sittplatser, så har vi haft med oss cykel och delat upp körningen i etapper. Många har varit nyfikna och frågat oss efter vägen vad vi har gjort. Det har verkligen varit en oförglömlig resa, avrundar Andreas Kneilmann. 

Taggar