Nyheter

Tidningshus kan bli lägenheter

Nyheter Kontorslokaler i centrum kan bli bostäder. Det står klart efter samhällsbyggnadsnämndens sammanträde.

Värnamo Nyheters redaktion kan bli bostäder. Samhällsbyggnadsnämnden har ställt sig positiv till bolagets ansökan om förhandsbesked om att få omvandla kontorslokaler till bostäder. Bild: David Alin

Fastighetsägaren Nivika vill omvandla fastigheten Lejonet 5 i Värnamo centrum, där Värnamo Nyheter huserar, från kontorslokaler till bostäder och har skickat in en ansökan till kommunen om ett förhandsbesked. Under samhällsbyggnadsnämndens senaste sammanträde informerades nämnden om bolagets önskan. Nämnden ställde sig positiv till en ändring. 

– Vi ser att det är en central fastighet som passar för bostäder och att det är ett bra läge i staden. Vi räknar med mellan 12 till 15 bostäder av olika storlekar, från 40 till 70 kvadratmeter, säger Niclas Bergman på Nivika AB. 

Enligt planerna kommer gymmet som ligger i bottenvåningen att finnas kvar. Våning nummer två står tom efter att Värnamo Nyheter flyttade upp till tredjevåningen. Går Nivikas planer i lås innebär det att våning två, tre och fyra blir bostäder. 

– Vi för diskussioner med Värnamo Nyheter om en eventuell flytt i det fall vi beslutar att verkställa ombyggnationen, säger Rasmus Olsson på Nivika AB. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Tidningshus kan bli lägenheter

Snart finns det bara verksamheter ute på Bredasten. Det är inte bara Storgatsbacken som går en långsam död till mötes, även runtomkring ser vi till exempel. Lagagyllen och Sten Stures ersättas med bostäder. Likadant med alla grönytor, de ska också bort och ersättas med bostäder.

Kommentarsfunktionen är stängd