Nyheter

Tidigarelägger investeringar

Nyheter Teknik– och fritidsnämnden får genomföra projekt tidigare än beräknat.

Teknik– och fritidsnämnden får genomföra projekt tidigare än beräknat. Bilder: David Alin/Arkiv

Det handlar om två investeringar. Den ena avser bygget av en vattenledning från vattentornet på Vråen till tryckstegringsstationen på Armaturgatan i Värnamo. Vattenledningen innebär så kallad dubbelmatning, det vill säga det finns redan en vattenledning, men det behövs en till för att klara vattenförsörjningen till Bredasten och Bor. För investeringen fanns en och en halv miljon kronor avsatta i 2025 års investeringsbudget.

– Vi ska under det här året påbörja överföringsledningen till Bor och i samband med det så vill tidigarelägga och påbörja arbetena för vattenledningen, för att vi inte ska hålla på och gräva två gånger på samma ställe utan göra allt på en och samma gång, säger Gabrielle Davidsson (C).

Den andra investeringen avser en vattenledning in i högzonen i Värnamo (området ovanför viadukten och västerut). Högzon innebär att området är förlagt högre i marknivå än vattentornets vattennivå. För att trygga försörjning av vattnet måste matning förstärkas med hjälp av en ny ledning. En del av de nya vattenledningarna ska byggas ihop med gång- och cykelvägen till nya Västhorjaskolan som är under uppbyggnad. Av den anledningen ville teknik- och fritidsnämnden tidigarelägga investeringen på tre miljoner kronor från 2028 till i år.

– I det här projektet ingår bland annat utredning av var ny tryckstegringsstation och ny huvudmatningsledning ska placeras samt byggnation av detta. Nu efter att vi har byggt den nya vägen till Västhorjaskolan så vill vi ju passa på att lägga ner ledningar innan vi lägger igen marken vid gång- och cykelvägarna. Vi vet ju alla vad vi tycker om att vi är flera gånger och gräver upp när vi har byggt nya vägar, så det här är ett bevis på att vi vill sammanhålla det hela, vilket jag tycker är superbra, säger Gabrielle Davidsson (C).

Taggar

Dela


2 reaktioner på Tidigarelägger investeringar

Vilka projekt senareläggs? Tillgängliga pengar är ju desamma.
Viadukten skulle ju reparerats 2021.

Viadukten som politikerna ej våga tala ”OM”, Värnamos hjärta ❤️
Cg

Kommentarsfunktionen är stängd