Nyheter

Tidigare is önskas i Rydaholm

Nyheter Tekniska utskottet behandlade en begäran om att få isen lagd en vecka tidigare från kommande säsong

Det är Rydaholms SK som har skickat in ett önskemål om att få is i Talavidshallen från kommande höst. Klubben anser att de inte får tillgång till ishallen i Värnamo i den utsträckning som de anser är rimlig. Därför vill de att kommunen lägger isen i Rydaholm vecka 37 i stället för veka 38 som är brukligt. Tekniska utskottet konstaterar att de kostar 60000 kronor att driva en ishall under en väska och menar att det inte är försvarbart att ha två ishallar i drift så tidigt i en kommun av Värnamos storlek.

Man tittar nu på ett förslag att fördela tiderna i ishallen i Värnamo utifrån antalet medlemmar i de tre föreningar som har verksamhet i Axelent arena. En sådan beräkning visar att Värnamo GIK hamnar på 75% av tiden, Rydaholms SK får 13% och Apladalens konståkningsklubb erhåller 12%. Teknisk förvaltningen räknar med att de kostar 75000 kronor för att spola upp isen en vecka tidigare än planerat, inklusive personalkostnader.

I förslaget till beslut som utskottet hade att ta ställning till föreslogs

att inte hörsamma önskemålet från Rydaholms SK om att utan extra kostnad tidigarelägga uppspolningen av isen i Talavidshallen till vintersäsongen 2020 samt

att se över avtalet med Värnamo GIK så att Värnamo kommun fördelar tiderna i Axelent Arena även under perioden för den tidiga uppspolningen. Fördelning baseras på antal aktiva i föreningen. Hyran anpassas efter den kostnad som kommunen har för uppspolningen.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *